Antena 3 CNN Actualitate ANI: Patru rectori care deţin şi funcţia de parlamentar, în stare de incompatibilitate

ANI: Patru rectori care deţin şi funcţia de parlamentar, în stare de incompatibilitate

ANI: Patru rectori care deţin şi funcţia de parlamentar, în stare de incompatibilitate
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Iun 2011   •   10:13

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat vineri că rectorul UPB Ecaterina Andronescu, rectorul UMF Carol Davila Florian Popa, rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara, Nicolae Robu şi rectorul UMF Victor Babelş, Ştefan Drăgulescu, sunt în incompatibilitate, întrucât pe lângã aceste funcţii ei sunt şi parlamentari.

Ecaterina Andronescu este în stare se incompatibilitate, deţinând simultan funcţiile de rector şi senator. Inspectorii au constatat că din 2004 este rector la UPB, din 19 decembrie 2008 senator, iar în prezent exercită funcţia de vicepreşedinte al Partidului Social Democrat.

Joi, ANI o acuza pe Ecaterina Andronescu că a deţinut simultan funcţiile de ministru şi ordonator de credite şi că ar fi primit 40.000 de lei ca manager de proiect finanţat din fonduri europene.

Florian Popa este şi el în stare de incompatibilitate, anunţă Agenţia Naţională de Integritate. Din 2004, el este rector la UMF carol Davila din Bucureşti, iar 19 decembrie 2008 este deputat., arată Mediafax.

Referitor la Nicolae Robu, ANI spune că din 2008 este rector al Universităţii Politehnica din Timişoara iar din 19 decembrie 2008 este şi senator, în prezent fiind preşedinte al PNL Timiş.

Ştefan Iosif Drăgulescu se află într-o situaţie similară. Din 2008, acesta este rector la UMF Victor Babeş din Timişoara, iar din 19 decembrie 2008 este deputat.

 



 

×
Subiecte în articol: Ecaterina Andronescu senator ANI
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close