Antena 3 CNN Actualitate ANI: Preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, se află în conflict de interese

ANI: Preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, se află în conflict de interese

ANI: Preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, se află în conflict de interese
Sursa foto: Foto: Mediafax
26 Mai 2011   •   18:53

ANI: Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Constantin Ostaficiuc se află in conflict de interese. Ostaficiuc este acuzat că a încredintat un contract unei firme la care acţionari sunt fiica, sotia şi ginerele său. De asemenea, ANI îl acuză că ar fi concesionat un teren aceleasi firme in care sunt implicaţi membri ai familiei sale.

ANi a cerut începerea demersurilor pentru anularea contractelor în cauză. Potrivit Agenţiei, fapta constituie temei pentru eliberarea din funcţie şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani.

Iniţial, inspectorii agenţiei au constatat că soţia acestuia, Lucia Valentina Ostaficiuc, precum şi fiica lor, Diana Ornella Andreescu, fostă Ostaficiuc, deţin o firmă, Ornella Design SRL, care "a avut relaţii contractuale" cu Muzeul de Artă Timişoara, instituţie publică aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Timiş, începând din 13 octombrie 2010, informează Mediafax.

Tot la acea dată la care s-a încheiat, pe o perioadă nelimitată, un contract de furnizare "având ca obiect servicii de tipărire pe baza comenzilor ferme ale autorităţii contractante".

"Domnul Ostaficiuc Constantin a aprobat, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, raportul 252/27.06.2008, întocmit de Comisia de evaluare şi selecţie oferte, privind ?desfăşurarea negocierii directe pentru concesionarea unei parcele din perimetrul Parcului Tehnologic şi Industrial Timişoara, organizată în data de 24.06.2008?, pentru încheierea unui contract de concesiune, şi, respectiv, semnarea Contractului de concesiune 8641/01.07.2008, pentru exploatarea unei parcele de teren în suprafaţă de 816 metri pătraţi situată în Parcul Tehnologic şi Industrial Timişoara, pe o durată de concesiune de 49 de ani, la valoarea unei redevenţe de 4,2 euro/metru pătrat/an + TVA, între Consiliul Judeţean Timiş şi SC Ornella Design SRL", se precizează într-uun comunicat de joi al ANI.

Ostaficiuc, în prezent pentru al doilea mandat la conducerea CJ Timiş, îşi poate peirde funcţia şi poate primi interdicţia de a mai ocupa un post de demnitate publică pentru trei ani de la momentul la care decizia ANI ar rămâne definitivă.


×
Subiecte în articol: ANI
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close