Antena 3 CNN Actualitate ANI: Preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, incompatibil cu funcţia de rector

ANI: Preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, incompatibil cu funcţia de rector

ANI: Preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, incompatibil cu funcţia de rector
Sursa foto: Foto: agerpres.ro
de M.Z.    |    19 Dec 2011   •   22:38

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, a fost găsit incompatibil de inspectorii de integritate. Potrivit ANI, Astărăstoae se află în incompatibilitate începând cu data de 13.01.2011 şi până în prezent, pentru că exercită, simultan, atât calitatea de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, cât şi funcţii publice de conducere de director.

Astfel, Astărăstoae este şeful Institutului de Medicină Legală Iaşi, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, preşedinte al Colegiului Medicilor din Iaşi, preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitraj din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi membru în Comisia Superioară de Medicină Legală din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici".

În acest fel, motivează ANI, Vasile Astărăstoae încalcă dispoziţiile art. 215, alin. 3 din Legea nr. 1/2011 - Legea Educaţiei Naţionale - şi prevederile art. 441, alin. 1 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Vasile Astărăstoae nu va renunţa la niciuna din funcţiile pe care le ocupă decât în situaţia în care o instanţă de judecată va decide starea de incompatibilitate. Declaraţia rectorului UMF Iaşi vine după ce Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că Vasile Astărăstoae se află în stare de incompatibilitate, deoarece exercită simultan mai multe funcţii.

"Dacă instanţa va decide incompatibilitatea, am un interval de timp să decid care funcţie o păstrez. Acolo unde am fost ales prin vot, nu voi renunţa. Este o dovadă a responsabilităţii şi trebuie să răspund aşteptărilor celor care m-au votat", a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae.

 




×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close