Antena 3 CNN Actualitate ANI solicită confiscarea a 45.000 de euro din averea unui vameş de la Moraviţa

ANI solicită confiscarea a 45.000 de euro din averea unui vameş de la Moraviţa

ANI solicită confiscarea a 45.000 de euro din averea unui vameş de la Moraviţa
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Mai 2011   •   11:07
Agenţia Naţională de Integritate verifică averile vameşilor după ce aceştia au fost acuzaţi de corupţie. ANI cere confiscarea a 45.000 de euro de la un vameş de la Moraviţa. Liviu Buta nu a reuşi să justifice în faţa inspectorilor suma respectivă şi se presupune că banii au fost obţinuţi ilicit.

După arestările din vămi, au început şi verificările averilor acestora. La mai bine de trei luni de la scandal, avem parte de prima solicitare de confiscare de avere. Vorbim de aproximativ 45.000 de euro pe care Liviu Buta nu a reuşit să îi justifice prin acte.

În total, în ultimii 10 ani, acesta alături de soţia lui ar fi reuşit săştige mai puţin de jumătate din suma respectivă. Totuşi, au reuşit să dobândească în plus suma de 415.000 lei, care apare în declaraţia de avere.

În acte agentul are o avere impresionantă pentru un simplu funcţionar de vamă. Acesta deţine trei locuinţe, două în localitatea Deta şi un apartament în Timişoara. Are patru terenuri dar şi două autoturisme.

Liviu Buta a fost arestat la începutul lui februarie alături de alţi 40 de vameşi şi poliţişti de frontieră de la vămile din vest. Acuzaţiile aduse acestora au fost de luare de mită.
 

 

 

×
Subiecte în articol: ANI avere
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close