Antena 3 Actualitate ANI va solicita ministerelor Educaţiei şi Sănătaţii revocarea din funcţii a lui Vasile Astărăstoae

ANI va solicita ministerelor Educaţiei şi Sănătaţii revocarea din funcţii a lui Vasile Astărăstoae

de S.T.    |    05 Iul 2014   •   23:10
ANI va solicita ministerelor Educaţiei şi Sănătaţii revocarea din funcţii a lui Vasile Astărăstoae
Sursa foto: Foto: Agerpres

Agenţia Naţională de Integritate va solicita ministerelor Educaţiei şi Sănătaţii revocarea din funcţii a lui Vasile Astărăstoae. Decizia vine după ce acesta a pierdut definitiv, la instanţa supremă, procesul în care a contestat decizia ANI privind conflictul de interese în care s-ar fi aflat.

Vasile Astărăstoae este rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, dar şi preşedintele Colegiului Medicilor din România şi şeful Disciplinei medicină legală din cadrul IML Iaşi, instituţie pe care a condus-o din 2001 până în 2012.

ANI l-a acuzat în 2011 că ar fi comis abuz în serviciu atunci când a semnat contractele de muncă şi de prestări servicii cu IML Iaşi şi Universitatea de Medicină şi Farmacie.

ANI susţine că un alt abuz a fost comis de Astărăstoae împreună cu fiica sa, în cadrul derulării mai multor proiecte cu finanţare europeană. Cei doi ar fi obţinut astfel peste 200.000 de lei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close