Antena 3 CNN Actualitate Animalele sălbatice, ajutate de pădurari să depăşească perioada de iarnă

Animalele sălbatice, ajutate de pădurari să depăşească perioada de iarnă

Animalele sălbatice, ajutate de pădurari să depăşească perioada de iarnă
Sursa foto: Urs
30 Ian 2010   •   12:39

Ajutor pentru animalele sălbatice din pădurile prahovene, pe timp de iarnă. Tone întregi de porumb, fân, borhot sau lucernă sunt duse de vânători în locuri special amenajate pentru mistreţii, cerbii şi căprioarele care au dificultăţi în a-şi procura hrana, din cauza ninsorilor şi gerului năprasnic.

Vânătorii prahoveni au pregatit cantităţi considerabile de hrană pentru animalele sălbatice găzduite de fondul de vânătoare din judeţ. În cele 900 de puncte amenajate în păduri vor ajunge 90 de tone de porumb, aproape 100 de tone de fân şi lucernă, 85 de tone de borhot dar şi 10 tone de sare.

Oamenii spun că săbăticiunile răspândite pe cele mai bine de 200.000 de hectare nu ar supravieţui altfel pe perioada iernii.

Operaţiunea de hrănire se desfăşoară în fiecare an, de două ori pe iarnă, şi este menită să protejeze vânatul. În pădurile din Prahova mai există aproximativ 500 de căprioare şi cam tot atâţia mistreti. Au mai rămas în schimb doar 60 de exemplare de cerb, numărul lor fiind decimat în ultimii ani de braconieri.



Antena 3

×
Subiecte în articol: animale salbatice
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close