Antena 3 CNN Actualitate Ninsori și vânt puternic în următoarele zile. Când vom scăpa de iarnă

Ninsori și vânt puternic în următoarele zile. Când vom scăpa de iarnă

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o informare de vreme deosebit de rece, precipitaţii mixte, intensificãri ale vântului și brumã. De asemenea, a fost emis și un cod galben de ninsori moderate pentru zonele montane înalte.

Ninsori și vânt puternic în următoarele zile. Când vom scăpa de iarnă
Sursa foto: Antena3
31 Mar 2020   •   07:45

Vremea va deveni deosebit de rece pentru aceastã perioadã din an, pe parcursul zilelor de 31 martie şi 1 aprilie cu precãdere în sudul ţãrii, unde vântul ce va sufla în general moderat va amplifica senzaţia de frig. În timpul nopţilor şi al dimineţilor se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade şi se va produce brumã, la început în jumãtatea de nord, apoi şi în cea sudicã.

Și în Capitală vremea va fi rece, cu precipitații care, treptat, se vor transforma în ninsori

Din noaptea de luni spre marţi (30/31 martie) pânã în dimineaţa de miercuri (01 aprilie), aria precipitaţiilor predominant sub formã de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi a celei submontane, centrul şi sud-vestul ţãrii, unde se va depune strat de zãpadã. În partea de sud-est a teritoriului vor fi precipitaţii sub formã de ploaie, lapoviţã şi trecãtor ninsoare.

Vântul va prezenta local şi temporar intensificãri în toate regiunile, cu viteze mai mari, în general de 60-70 km/h în zona montanã înaltã şi cu rafale de 50-60 km/h în Muntenia, sudul Banatului şi pe litoral.

Începând cu 30 martie, ora 22.00, până pe 01 aprilie, ora 10.00,  în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, apoi şi în vestul şi nordul Olteniei şi sudul Banatului temporar vor fi ninsori în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zãpadã local consistent. În zona montanã înaltã, vântul va avea intensificãri, cu viteze în general de 65-75 km/h, iar ninsoarea va fi viscolitã, în special pe parcursul nopţii de luni spre marţi (30/31 martie).

 

×
Subiecte în articol: ninsori vant cod galben ANM
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close