Antena 3 CNN Actualitate ANM: Octombrie cald şi ninsori în noiembrie. Vedeţi prognoza pentru următoarele trei luni

ANM: Octombrie cald şi ninsori în noiembrie. Vedeţi prognoza pentru următoarele trei luni

ANM: Octombrie cald şi ninsori în noiembrie. Vedeţi prognoza pentru următoarele trei luni
01 Oct 2008   •   00:08

Octombrie mai cald decât septembrie şi temperaturi de -5 grade Celsius în noiembrie. Asta ne prezic meteorologii pentru luniile viitoare. Iarna ar putea să vină încă din noiembrie, când, în anumite zone din vestul şi nordul ţării ar putea chiar să ningă. Luna decembrie ne rezervă temperaturi apropiate de valorile normale multianuale, şi chiar câteva zile mai însorite, cu temperaturi de peste 15 grade Celsius.
Iată cum arată prognoza meteo pentru următoarele trei luni, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM):
Octombrie Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale, mai puţin în regiunile din sud-estul ţării, unde e posibil să fie mai cald. În cele mai calde perioade, maximele termice pot depăşi 25 de grade Celsius, în special în sudul ţării. În zonele nordice şi centrale, în intervalele reci, temperaturile minime pot coborî sub limita de îngheţ, fiind favorabile brumei. Cantităţile de precipitaţii acumulate pe parcursul lunii pot depăşi valorile normale în cea mai mare parte a ţării.
Noiembrie În intervalele calde, temperaturile maxime pot să depăşească 20 de grade Celsius, în jumătatea sudică a ţării, dar în general vor fi apropiate de mediile lunare. În nord şi centru, intervalele reci pot aduce temperaturi minime mai mici de -5 grade Celsius. Precipitaţiile vor cădea în cantităţi normale, doar pe areale din vestul, nordul şi centrul ţării vor fi mai mari decât normele climatologice. Trecător, sunt aşteptate ninsori şi lapoviţă, mai ales la munte.
Decembrie Maximele termice ale lunii pot depăşi 15 grade Celsius în cele mai calde zile, în timp ce nopţile cele mai reci pot aduce minime de sub -10 grade Celsius. În general, însă, temperaturile vor respecta mediile lunare. Cantităţile de precipitaţii, care vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, vor fi în general normale, iar pe areale din jumătatea nordică vor prezenta tendinţa de excedent.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ANM
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close