Antena 3 CNN Actualitate ANM: Ploile revin la jumătatea acestei săptămâni la nivelul întregii țări

ANM: Ploile revin la jumătatea acestei săptămâni la nivelul întregii țări

ANM: Ploile revin la jumătatea acestei săptămâni la nivelul întregii țări
14 Oct 2013   •   16:49

Valorile medii diurne vor oscila între 13 şi 23 de grade Celsius în următoarele două săptămâni iar ploile vor reveni la jumătatea acestei săptămâni, şi, ulterior, în perioada 22-24 octombrie, la nivelul întregii ţări, potrivit estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabile pentru intervalul 14-27 octombrie 2013., conform Agerpres.

Banat: Primele două zile ale intervalului regimul termic vor fi caracterizate de valori uşor peste mediile multianuale, respectiv maxime în jurul a 21 de grade şi minime nocturne de 10-12 grade. La mijlocul săptămânii, în intervalul 16-18 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că valorile medii diurne, respectiv de 14-16 grade, se vor situa sub cele climatologic normale, iar valorile minime de 6-8 grade vor caracteriza dimineţi normale. Începând cu data de 19 octombrie, încălzirea vremii se va menţine, cel mai probabil până în jurul datei de 25 octombrie. Regimul termic este peste cel obişnuit, atât în privinţa maximelor, ce vor fi de 19-23 de grade, cât şi a minimelor, anticipate în jurul a 10 grade.

Crişana: În primele două zile ale intervalului, regimul termic va fi caracterizat de valori uşor peste mediile multianuale, respectiv maxime în jurul a 20 de grade şi minime nocturne de 10-11 grade. La mijlocul săptămânii, în intervalul 16-18 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că valorile medii diurne, respectiv de 14-16 grade, se vor situa sub cele specifice datei, iar valorile minime de 6-8 grade vor caracteriza dimineţi normale termic. Începând cu data de 19 octombrie, se va încălzi, vor fi maxime de 18-21 de grade, şi minime anticipate în jurul a 9 grade. În zilele de 15 şi 15 octombrie vor fi, local, cantităţi de apă mai însemnate şi, din nou, între 22 şi 24 octombrie, când se anticipează ploi slabe.

Transilvania:  La începutul intervalului, vremea se menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit la mijlocul lunii octombrie, media valorilor maxime urmând a se situa între 17 şi 19 grade, iar a minimelor între 7 şi 9 grade. Din 17 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că valorile medii din cursul zilelor, respectiv de 12-14 grade, se vor situa sub cele specifice datei, iar valorile minime de 4-6 grade vor caracteriza dimineţi normale. Începând cu data de 19 octombrie şi posibil până spre sfârşitul intervalului de prognoză, regimul termic se va situa peste cel obişnuit, atât în privinţa maximelor, ce vor fi de 15-19 grade, cât şi a minimelor, anticipate a se situa între 4 şi 8 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 16 octombrie, când vor fi local cantităţi de apă mai însemnate, dar şi în 23 octombrie când sunt posibile ploi slabe.

Maramureş: Intervalul de prognoză debutează cu un regim termic peste cel mediu multianual, respectiv valori medii ziua de 18-20 de grade și 8-9 grade noaptea. Vremea se va răci apoi destul de mult, astfel încât între 16 şi 18 octombrie temperaturile medii vor fi în jur de 13 grade, ziua, şi de 4-6 grade, noaptea. Începând cu data de 19 octombrie, vremea se va încălzi treptat, iar regimul termic se va menţine peste cel obişnuit, atât în privinţa maximelor, ce vor fi în medie de 16-18 grade, cât şi a minimelor, anticipate a fi între 6 şi 8 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului, însă în 15 şi 16 octombrie ploile pot fi mai însemnate cantitativ.

Muntenia: În primele trei zile ale intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime de 18-20 de grade şi minime nocturne de 10-11 grade. În intervalul 17-18 octombrie, temperaturile vor scădea, iar valorile medii din cursul zilelor vor fi de 16-17 grade, în timp ce minimele nocturne se vor încadra între 6 şi 10 grade. Începând cu data de 19 octombrie, vremea se va încălzi uşor, apoi temperaturile vor evolua în limitele normalului climatologic. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 16 octombrie, când vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

Oltenia: Primele trei zile ale intervalului de prognoză regimul termic se vor caracteriza de valori în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime de 18-20 de grade şi minime nocturne de 10-11 grade. În intervalul 17-18 octombrie, temperaturile vor scădea, valorile medii din cursul zilelor fiind de 16-17 grade, în timp ce minimele nocturne de 6-10 grade vor caracteriza dimineţi normale pentru această perioadă din an. Din 19 octombrie, regimul termic se va menţine peste cel obişnuit, atât în privinţa maximelor, ce vor fi de 18-22 de grade, cât şi a minimelor, anticipate în jurul a 8-10 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 15 şi 16 octombrie, dar şi în jurul datei de 22 octombrie.

La munte: În general regimul termic se va menţine apropiat de cel climatologic normal, cu valori maxime în medie de 9-14 grade şi minime între 3 şi 7 grade. Ceva mai rece va fi vremea în intervalul 16-19 octombrie, când media valorilor nocturne va fi în jurul a zero grade, iar cea a temperaturilor maxime va fi de 5-8 grade. Vor fi posibile precipitaţii slabe în mare parte a intervalului, însă în jurul datei de 16 octombrie acestea vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ. În aceeaşi perioadă, pe fondul scăderii de temperatură, vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu precădere la altitudini mari.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close