Antena 3 CNN Actualitate ANM prelungeşte codul galben de ninsori şi viscol pentru Bucureşti şi 19 judeţe

ANM prelungeşte codul galben de ninsori şi viscol pentru Bucureşti şi 19 judeţe

ANM prelungeşte codul galben de ninsori şi viscol pentru Bucureşti şi 19 judeţe
26 Ian 2013   •   09:13

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit, sâmbătă, avertizarea cod galben de ninsori şi viscol până la ora 20.00 pentru Bucureşti şi judeţele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Argeş, Teleorman, Olt, Dolj şi Mehedinţi.
   
"Pe parcursul zilei de sâmbătă, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Olteniei şi a Moldovei va ninge, local abundent şi se va depunde strat de zăpadă consistent. Vântul va prezenta intensificări susţinute, cu viteze de 55...65 km/h şi izolat rafale de peste 70 km/h, viscolind şi spulberând zăpada", potrivit textului avertizării transmise sâmbătă dimineaţă de ANM.
   
După ora 20.00, Oltenia va fi scoasă de sub codul galben, dar Muntenia, Dobrogea, până la Galaţi şi Vrancea, vor fi sub această atenţionare.
   
"Vom vedea dacă vom continua şi cu Bacău şi Vaslui", a adăugat directorul ANM.
   
El a precizat că nu se impune codul portocaliu pentru Buzău şi Vrancea, deoarece vântul nu a crescut în intesitate până la 70 km/oră.

Porturile maritime din Constanţa şi Agigea au fost închise din cauza vântului puternic,16 drumuri naţionale şi 47 drumuri judeţene au fost de asemenea închise preventiv, iar 11 localităţi au rămas fără energie electrică, fără să fie însă înregistrate cazuri de persoane dispărute sau decedate.

Vineri seara, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că va analiza posibilitatea prelungirii codului galben de viscol şi ninsori şi după ora 14.00 a zilei de sâmbătă, dar cu restrângerea zonei afectate, ninsorile şi viscolul urmând să mai fie semnalat pe partea de est a ţării până în prima parte a zilei de duminică.



×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close