Antena 3 CNN Actualitate Răcire bruscă a vremii în România | Cum arată prognoza meteo pentru acest weekend

Răcire bruscă a vremii în România | Cum arată prognoza meteo pentru acest weekend

S-a răcit vremea în toată țara și în majoritatea regiunilor sunt ploi sau chiar ninsori. Elena Mateescu, directorul ANM, anunţă prognoza meteo actualizată.

Răcire bruscă a vremii în România | Cum arată prognoza meteo pentru acest weekend
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    23 Feb 2023   •   18:24

"Într-adevăr, este un episod scurt. Vorbim de o răcire, în special în regiunile extracarpatice, acolo unde maximele se vor apropia în general, de normele specifice datei din calendar.

Vorbim și de minime în următoarele două dimineți, cuprinse între - 4 până la 6 grade, ploi în Crișana, în Maramureș, în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, cantități de peste 20-30 de litri pe metrul pătrat.  și intensificări ale vântului mai ales pe creste de peste 80-90km/h.

În restul zonelor viteze de 45-55km/h însă începând din 25 februarie, de sâmbătă, iată, la acest sfârșit de săptămână, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă.

Este posibil să consemnăm valori de 19-20 grade în zona de sud-est a țării. Vorbim, de asemenea, în continuare și la sfârșitul săptămânii, de cantități de precipitații, mai ales în zona montană, dar și în partea de nord a țării, de peste 25-30 de litri pe metrul pătrat. 

În Capitală, sâmbătă și duminică, o vreme deosebit de caldă, maxime de 17°C, valoare cu peste 10° peste ceea ce ar fi normal la această dată să ne bucurăm de acest weekend. Așadar, vin temperaturi de primăvară", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo vremea in romania
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close