Antena 3 CNN Actualitate Schimbări majore ale vremii în doar 24 de ore. De la 30 de grade, la răcire semnificativă. Cum va fi vremea în primul ”weekend de libertate”

Schimbări majore ale vremii în doar 24 de ore. De la 30 de grade, la răcire semnificativă. Cum va fi vremea în primul ”weekend de libertate”

Adrian Ursu a vorbit în cadrul Ediției Speciale de duminică cu Alina Șerban, meteorolog, despre schimbările spectaculoase ale vremii din următoarele zile. Astfel, în mai puțin de 48 de ore, vom trece de la temperaturi de 30 de grade, la o scădere termică accentuată.

Schimbări majore ale vremii în doar 24 de ore. De la 30 de grade, la răcire semnificativă. Cum va fi vremea în primul ”weekend de libertate”
Sursa foto: pixabay
de L.D.    |    10 Mai 2020   •   20:09

”În zilele următoare o schimbare semnificativă în aspectul vremii. Aceste schimbări bruște sunt caracteristice acestei luni, deoarece este o lună de tranziție între anotimpul cald și anotimpul rece, o lună în care centrii barici încearcă să se adapteze la sezonul cald. De aceea se întâmplă diferențe accentuate de temperaturi, cum vom avea și în zilele următoare”, a declarat Alina Șerban.

”Dacă astăzi am înregistrat în premieră pentru România în acest an o valoare de 30 de grade, mâine așteptăm mai multe astfel de valori, și chiar mai ridicate, chiar 31, 32 de grade în partea de vest și de sud a țării, în Crișana, în Banat, în Oltenia, în Muntenia, temperaturi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă, dar poimâine, un sistem frontal, va determina scăderea semnificativă a temperaturilor”, a adăugat Alina Șerban. 

Cu privire la primul weekend ”de libertate”, după ce măsurile de restricție din starea de urgență vor fi ridicate, meteorologul a declarat că este greu de spus cum va fi vremea deoarece ”sunt alternanțe toată săptămâna. Toată săptămâna va fi sub influența acestor stări alternante reci și calde. Se pare partea de sud și sud-est a teritoriului într-o notă mai caldă (...), în timp ce jumătatea nordică va fi expusă unor sisteme frontale. Pentru că acesta nu va fi singurul, sunt semnale că vor mai urma altele joi și vineri, după care este o probabilitate destul de ridicată să se mai încălzească și să fie frumos.”

 

×
Subiecte în articol: vremea

Legislaţie nouă pentru piaţa muncii

Europarlamentarii anunţă că vor să obţină statut de angajat şi drepturi pentru mai multe categorii de lucrători

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close