Antena 3 CNN Actualitate ANPC: Amenzi de peste 1,3 milioane de lei, aplicate comercianţilor de pâine

ANPC: Amenzi de peste 1,3 milioane de lei, aplicate comercianţilor de pâine

ANPC: Amenzi de peste 1,3 milioane de lei, aplicate comercianţilor de pâine
de S.T.    |    19 Sep 2013   •   08:15

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi de peste 1,3 miloane de lei comercianţilor de pâine, în urma unui control desfăşurat între 26 august şi 6 septembrie, în care au fost depisate diverse nereguli, de la pâine expirată la sfoară în interiorul produsului, transmite Mediafax.
   
În cadrul acestui control, au fost verificaţi 947 operatori economici dintre care 714 operatori economici nu respectau prevederile legale din domeniul protecţiei consumatorilor- comercializare, etichetare, prezentare şi  publicitate a pâinii şi produselor de panificaţie.
   
În total, au fost verificate peste 70 tone de pâine şi produse de panificaţie dintre care 28,6 tone nu se încadrau în prevederile legale în vigoare.
   
Astfel, aproximativ 900 de kilograme de pâine şi produse de panificaţie au fost retrase de la comercializare, iar 24 de tone din aceste produse, în valoare de 59.000 de lei, au fost oprite temporar de la comercializare până la intrarea în legalitate.     

Inspectorii ANPC au aplicat totodată 788 sancţiuni contravenţionale, din care 409 amenzi în valoare de 1.329.400 de lei şi 379 avertismente pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor.
   
Printre neregulile constatate, s-au numărat contaminarea pâinii cu Bacillus mesentericus, în Bucureşti, condens în interiorul ambalajului şi produse vechi, la Cluj, prezenţa unui corp străin (sfoară) în pâine, provenind de la banda care transporta aluatul de la divizor la modelator, la Galaţi, neîncadrarea în cantitatea netă declarată, în Mehedinţi, Neamţ, Mureş, prezenţa unor ingrediente/ produse expirate, la Cluj, Călăraşi, Harghita şi Maramureş, ambalaje degradate, absenţa unor informaţii privind produsele.

×

Desfăşurare impresionantă de forţe

Primele imagini de la barajul fisurat de la Tăul Mare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close