Antena 3 CNN Actualitate ANPC, anunț în scandalul peștelui stricat: „Raportul profit versus sănătatea populației înclină în zona profitului. Nu putem accepta așa ceva”

ANPC, anunț în scandalul peștelui stricat: „Raportul profit versus sănătatea populației înclină în zona profitului. Nu putem accepta așa ceva”

ANPC, anunț în scandalul peștelui stricat: „Raportul profit versus sănătatea populației înclină în zona profitului. Nu putem accepta așa ceva”
Sursa foto: Sursă foto: anpc.gov.ro
24 Mai 2019   •   14:22

Inspectorii ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor)  au descoperit, la controalele efectuate la hypermarketurile și la supermarketurile din zona Bucureşti - Ilfov,  tone de pește stricat.

„Chiar în luna aprilie am avut o acțiune amplă în ceea ce privește peștele de import și au fost verificați mulți agenți economici, iar numărul de abateri este unul destul de mare, depășește valoarea de 50%, iar pentru mine este un lucru extrem de îngrijorător”, a declarat Marius Pârvu, președintele ANPC.

„Vom controla până când operatorii econimici vor înțelege că România este o țară a Uniununii Europene și trebuie să livreze consumatorului pește de calitate. Marfa trebuie reverifică și să ajungă pe rafturi numai ce este sănătos și proaspăt. Ceea ce găsim noi în magazine este de neacceptat. Am constat că raportul profit versus sănătatea populației înclină în zona profitului. Nici eu, nici Guvernul nu putem accepta așa ceva”, a precizat Marius Pârvu.

Citește Și Marile lanțuri de magazine din București, pline de pește stricat. Ce nereguli s-au descoperit

×
Subiecte în articol: ANPC
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close