Antena 3 CNN Actualitate Răspunsul ANPC pentru Blue Air: ”Au păcălit cu bună știință câteva sute de mii de pasageri”

Răspunsul ANPC pentru Blue Air: ”Au păcălit cu bună știință câteva sute de mii de pasageri”

Conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor susține că reprezentanții Blue Air aruncă petarde cu fum pentru a distrage atenția după ce au păcălit câteva sute de mii de pasageri.

Răspunsul ANPC pentru Blue Air: ”Au păcălit cu bună știință câteva sute de mii de pasageri”
Sursa foto: Blue Air/ Facebook
de Silvia Preda    |    06 Oct 2022   •   19:38

Blue Air a formulat o plângere penală, înregistrată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, și susține că președintele ANPC, Horia Constantinescu, a făcut declarații false. În replică, Constantinescu vorbește despre o diversiune a reprezentanților Blue Air.

"După ce au păcălit cu bună știință câteva sute de mii de pasageri, după ce nu au rambursat câteva zeci de milioane de euro, după ce n-au respectat niciuna dintre măsurile stabilite de către Autoritatea noastră, iată că singurul lucru pe care dovedesc că pot să-l facă este să arunce petarde cu fum pentru a distrage atenția de la ceea ce cu adevărat au făcut", scrie în anunțul făcut joi de ANPC.

Blue Air, plângere penală împotriva președintelui ANPC, după ce a fost amendată cu 10 milioane de lei

Șeful ANPC mai spune că a avertizat despre criza de la Blue Air.

"La începutul verii anunțăm că cei de la Blue Air se pregătesc să iasă de pe piață și să descarce activitatea către o altă companie. Astăzi, această companie are deja un nume și confirmă faptul că parte dintre acționari au legătură cu compania sancționată. Ori s-au nimerit lucrurile, ori acesta era adevărul încă de atunci. Mai mult decât atât, în materialele transmise de către noi structurilor de cercetare penală arătăm o anvergură mult mai mare decât ceea ce încearcă cu disperare să-mi aducă mie ca acuze", a precizat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Încă o amânare la Blue Air. Şi zborurile după 10 octombrie vor fi anulate

În urmă cu două zile, ANPC a anunțat că a sancţionat Blue Air cu peste 10 milioane de lei pentru cursele anulate din 15 iunie până în prezent.

×
Subiecte în articol: Blue Air Horia Constantinescu
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close