Antena 3 CNN Actualitate ANPC a controlat într-o zi 65 de magazine în întreaga ţară. În toate au fost găsite nereguli!

ANPC a controlat într-o zi 65 de magazine în întreaga ţară. În toate au fost găsite nereguli!

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a făcut marți controale în 65 de mari magazine din întreaga țară. Au fost aplicate amenzi de 750.000 de lei.

ANPC a controlat într-o zi 65 de magazine în întreaga ţară. În toate au fost găsite nereguli!
Sursa foto: Facebook ANPC
de Silvia Preda    |    22 Feb 2022   •   22:15

Au fost verificate magazine aparținând lanțurilor: Mega Image, Penny, Profi, Cora, Auchan, Carrefour și Lidl, în toate fiind găsite nereguli.

Inspectorii au găsit la vânzare produse expirate, produse care aveau insecte în ambalaj, produse congelate cu culoarea modificată și cu acumulări de gheață în ambalaj sau fructe și legume cu modificări organoleptice și urme de mucegai.

Au fost găsite spații de depozitare expunere cu resturi de etichete, impurități mecanice, muște și gândaci de bucătărie morți, vitrine frigorifice cu rafturi uzate, depreciate, pătate, dar și nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor.

Şase magazine au fost închise

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 772.000 de lei și s-a dispus oprirea definitivă de la vânzare a produselor cu deficiențe, oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor constatate pentru şase magazine.

Citiţi şi: Încă o piață din Capitală, închisă pentru nereguli majore. ANPC: "O nouă dezamăgire"

×
Subiecte în articol: ANPC magazin
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close