Antena 3 CNN Actualitate ANPC a trimis un chestionar firmelor din energie pentru a afla numărul exact de facturi greșite

ANPC a trimis un chestionar firmelor din energie pentru a afla numărul exact de facturi greșite

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a transmis un chestionar firmelor din energie pentru a cunoaște cu exactitate numărul facturilor greșite trimise consumatorilor.

ANPC a trimis un chestionar firmelor din energie pentru a afla numărul exact de facturi greșite
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    04 Feb 2022   •   16:24

ANPC a avut o întâlnire cu operatorii economici din domeniul energiei electrice și gazelor naturale pentru a se asigura că aceștia sunt pregătiți să aplice prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 3/2022.

În urma întâlnirii, a fost expediat prin e-mail, către toate companiile care furnizează energie electrică și gaze naturale operatorilor casnici din România, un chestionar care conține o rubrică detaliată.

Prin completarea acestei rubrici va fi posibilă o centralizare exactă a numărului de facturi greșit întocmite, în raport cu prevederile Ordonanțelor 118/2021 și 3/2022.

„Așa cum am spus la începutul săptămânii, dorim să avem date certe, asumate, pentru a putea cuantifica dimensiunea exactă a facturării eronate în domeniul energiei electrice și gazelor naturale, în România.

Ne-am ținut de cuvânt și, imediat am construit un chestionar care să ne permită radiografierea precisă a fenomenului și, în raport cu acest lucru, să putem aborda concret și rapid controlul remedierii eventualelor greșeli. Imediat cum centralizăm toate datele, le vom da publicității”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Formularul expediat de ANPC către furnizorii de energie poate fi găsit la linkul https://forms.gle/ZczGfVbZTkew3Nh69

×
Subiecte în articol: chestionar energie ANPC facturi greşite
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close