Antena 3 CNN Actualitate ANRE: Ferma Dacilor era racordată ilegal la reţea, printr-un cablu de 650 metri

ANRE: Ferma Dacilor era racordată ilegal la reţea, printr-un cablu de 650 metri

În timp ce patronul de la pensiunea Ferma Dacilor acuză o mână criminală în cazul incendiului de acolo, ANRE susţine că ansamblul era racordat ilegal la reţea, printr-un cablu de 650 de metri.

ANRE: Ferma Dacilor era racordată ilegal la reţea, printr-un cablu de 650 metri
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Milena Niță    |    07 Ian 2024   •   11:24

Cornel Dinicu speră să fie eliberat de judecători. Patronul de la Ferma Dacilor a depus contestaţie împotriva măsurii de arest preventiv şi susţine că nu reprezintă un pericol public. 

Dinicu insistă că incendiul a fost provocat de o mâna criminală şi a depus şi o plângere penală. 

Între timp, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat că Ferma Dacilor era racordată în mod ilegal la reţeaua de electricitate. 

Oficialii au descoperit că afaceristul folosea un cablu de 650 de metri care era legat la panoul electric al unei pompe de apă. 

Citeşte şiLista românilor morţi în incendiul de la Ferma Dacilor, pensiunea care s-a făcut scrum a doua zi de Crăciun

De partea cealaltă, apărătorii lui Dinicu susţin că acesta a făcut de-a lungul timpului mai multe plângeri la ANRE, legate de fluctuaţiile de tensiune din reţea. 

"Domnul Dinicu a formulat şi dânsul o plângere penală, evident, se va constitui şi parte vătămată, pentru a putea, în primul rând – şi aceasta a fost şi o strategie de-a noastră, în apărare - pentru a putea avea acces şi la materialul dosarului.

Noi nu avem nici acum acest acces, subsumat acestei credinţe legitime că este o mână criminală şi pentru a se cerceta, evident, în amănunt, toate aceste aspecte pe care dânsul le-a semnalat şi pe care nu ştiu, nu s-a voit să se aducă în spaţul public", a spus avocatul lui Cornel Dinicu, Iancu Toader, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

Un incendiu devastator a izbucnit în a doua zi de Crăciun la Ferma Dacilor, o pensiune care funcționa fără autorizație de securitate la incendiu şi la care au fost găsite, în urma controalelor, o serie de nereguli.

Ultimul control a fost efectuat în 2019 și atunci s-au găsit foarte multe probleme.

Bilanțul este cutremurător: opt morţi, printre care patru copii, şi mulţi răniţi.

Un număr de 26 de persoane se aflau de Crăciun în pensiunea Ferma Dacilor.

Erau cazate în pensiune în momentul în care a izbucnit acest incendiu, care a cuprins în totalitate întregul complex turistic.

×
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close