Antena 3 CNN Actualitate ANRP: Despăgubirile acordate prin acţiuni la Fondul Proprietatea, o modalitate de sifonare a banilor publici

ANRP: Despăgubirile acordate prin acţiuni la Fondul Proprietatea, o modalitate de sifonare a banilor publici

ANRP: Despăgubirile acordate prin acţiuni la Fondul Proprietatea, o modalitate de sifonare a banilor publici
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    05 Oct 2014   •   21:12

Despăgubirile acordate prin acţiuni la Fondul Proprietatea au fost o bună modalitate de sifonare a banilor publici, iar aproape jumătate dintre dosarele de despăgubire nu au respectat normele în vigoare. Declaraţia a fost făcută duminică, de şeful Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), George Băeşu, la emisiunea Secvenţial, de la Antena 3.

Potrivit şefului ANRP, multe dosare au fost incomplete, iar proprietarii nici măcar nu au fost nevoiţi să dovedească faptul că sunt îndreptăţiţi să primescă despăgubiri.

George Băeşu a spus că mai mult de jumătate din acţiunile de la Fondul Proprietatea date cu titlu de despăgubiri au fost ilegale şi, mai mult, cuantumul despăgubirilor a fost mult umflat faţă de valoarea reală a proprietăţilor pentru care s-au cerut reparaţiile financiare.

Banii s-au dat, de multe ori, în absenţa unor documente care să ateste veridicitatea titlurilor de proprietate.

Sistemul prin care Fondul Proprietatea a fost devalizat a fost creat de Monica Macovei, pe vremea când era ministru de Justiţie, susţine George Băeşu.

Curtea de Conturi a decoperit aceste nereguli încă de acum cinci ani, în 2009 în urma unui control. Despăgubirile s-au dat în continuare şi nimeni nu a verificat. Atunci s-a atras atenţia asupra evaluarilor uriaşe şi s-a cerut reevaluarea dosarelor.

Informaţiile au fost prezentate duminică, la emisiunea Secvenţial, de la Antena 3.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close