Antena 3 CNN Actualitate ANSVSA a găsit E-coli în produse lactate din Argeș și Dolj

ANSVSA a găsit E-coli în produse lactate din Argeș și Dolj

ANSVSA a găsit E-coli în produse lactate din Argeș și Dolj
29 Feb 2016   •   16:21

ANSVSA a găsit E-coli în produse lactate din Argeș din Dolj. Este vorba despre produse tradiționale, precum brânza, comercializate în magazine. Aceeași bacterie a fost descoperită și la o găină dintr-o gospodărie din Bacău.

Analizele au fost efectuate în cadrul investigației pentru descoperirea sursei îmbolnăvilor copiilor din Argeș. Trei copii cu sindromul hemolitic-uremic, toţi din Argeş, au murit în ultimele săptămâni la Spitalul "Marie Curie" din Capitală.

Anunțul făcut de ministrul Agriculturii

O cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de o societate din Curtea de Argeș conține bacteria E-coli, a declarat luni, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Autoritățile au dispus stoparea activității societății respective.

'În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș, care comercializează și produse tradiționale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în județul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală', a explicat Irimescu.

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaş-Cadariu, a anunțat, săptămâna trecută, că s-a identificat cauza îmbolnăvilor copiilor din Argeș. Potrivit ministrului, este vorba despre o tulpină a bacteriei E-coli.

Ministerul Sănătății recomandă populației să asculte recomandările medicilor cu privire la respectarea regulilor de igienă în această perioadă.

„Reiau mesajul legat de prevenție, respectiv achiziționarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător, cum ar fi produsele pasteurizate - în cazul lactatelor, produse autorizate sanitar-veterinar. Spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, tratamentul termic al alimentelor, atunci când se impune”, a recomandat ministrul Sănătății.

×
Subiecte în articol: e.Coli bacterie ANSVSA copii bolnavi
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close