Antena 3 CNN Actualitate ANSVSA: ALERTA ALIMENTARĂ continuă. Verificările privind carnea de cal în mititei nu au fost finalizate

ANSVSA: ALERTA ALIMENTARĂ continuă. Verificările privind carnea de cal în mititei nu au fost finalizate

ANSVSA: ALERTA ALIMENTARĂ continuă. Verificările privind carnea de cal în mititei nu au fost finalizate
19 Mar 2013   •   16:26

ANSVSA avertizează că verificările privind suspiciunea înlocuirii cărnii de vită cu cea de cal în carnea tocată pentru mici nu au fost finalizate, astfel că declarațiile directorului DSVSA Prahova nu sunt susținute de rezultatele buletinelor de confirmare, scrie Mediafax.

 "Nu au fost finalizate verificările în cazul suspiciunii substituirii cărnii de vită cu cea de cal în carne tocată (mici). Alerta, declanşată în data de 14 martie, privind suspiciunea de substituire a cărnii de vită cu carne de cal în carne tocată, continuă. Pentru încheierea acestei anchete este necesar buletinul de analiză de confirmare, eliberat de către Laboratorul Naţional de Referinţă, din cadrul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară. Analizele respective vor fi finalizate în cursul zilei de joi, 21 martie, 2013", precizează un comunicat remis marți de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimenelor (ANSVSA).

De asemenea, Autoritatea a precizat că declarațiile directorului DSVSA Prahova legat de acest caz nu sunt susţinute de rezultatele buletinelor de confirmare. "Menţionăm că respectiva persoană nu a fost autorizată să facă declaraţii în acest sens".

Mihai Terecoasă,directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, a declarat astăzi că analizele de laborator făcute de DSVSA Bucureşti pe micii produşi de o firmă din Ploieşti şi vânduţi într-un supermarket din Capitală au confirmat suspiciunile privind prezenţa cărnii de cal în locul cărnii de vită. Totodată Terecoasă a precizat că DSVSA Prahova a amendat producătorul din Ploieşti cu 30.000 de lei pentru substituirea cărnii.

Şeful DSVSA Prahova a mai spus că, în prezent, se aşteaptă rezultatele altor trei analize de laborator, prelevate de la mici produşi de aceeaşi firmă, în condiţiile în care respectiva societate comercială a distribuit printr-un lanţ de supermarket-uri aproape 2.000 de caserole cu mici în 36 de judeţe. Aceste analize sunt făcute tot în laboratoarele DSVSA Bucureşti.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close