Antena 3 CNN Actualitate ANSVSA, apel pentru distribuitorii și comercianții de înghețată să retragă toate loturile care conţin oxid de etilenă

ANSVSA, apel pentru distribuitorii și comercianții de înghețată să retragă toate loturile care conţin oxid de etilenă

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a lansat un apel către distribuitorii și comercianții de înghețată să retragă de pe piaţă toate sortimente de înghețată din loturile în care a fost depistată prezența oxidului de etilenă peste limitele legale admise.

ANSVSA, apel pentru distribuitorii și comercianții de înghețată să retragă toate loturile care conţin oxid de etilenă
Sursa foto: pexels.com
de Claudia Popovici    |    03 Aug 2021   •   17:41

Autoritatea Națională Sanitara Veterinara şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) subliniază că nerespectarea legislației în vigoare se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 30.000 și 40.000 de lei și poate ajunge până la suspendarea temporară a activității unității respective.

„Operatorii economici care au comercializat către consumatorul final înghețată din loturile pentru care s-a stabilit măsura de Retragere/Rechemare au obligația să afișeze la loc vizibil în magazin anunțul de rechemare, care să cuprindă toate datele de identificare ale produsului (poza, nr. lot, termenul de valabilitate)", scrie ANSVSA pe pagina sa de socializare.

http://www.ansvsa.ro/informatii.../produse-rechemateretrase/

Mai mult, ANSVSA atenționează cetățenii să NU consume produsele supuse procedurii de rechemare și să le distrugă sau să le returneze în magazinul de unde le-au achiziționat.

Chimist: "Aceste chimicale pot produce cancer”

Nu mai puţin de 20 de sortimente de îngheţată au fost retrase din Carrefour şi alte patru sortimente vor fi scoase din hipermarketurile Auchan. O mare parte din marfă a fost însă deja vândută. 

20 de sortimente de îngheţată cu substanţe toxice, retrase din Carrefour

„Pentru a afla care sunt sortimentele, intraţi pe site-ul ANSVSA. Acolo sunt poze cu loturile de îngheţată în care s-a identificat etilena. Ele nu mai există pe rafturi în acest moment, dar există posibilitatea ca românii să aibă aceste sortimente de îngheţată în frigider şi recomandăm să le distrugă sau să le returneze de îndată", a spus la Antena 3 Mihai Ponea, director ANSVSA.

Rețeaua comercială Mega Image retrage mai multe loturi de înghețată Milka și KitKat, din cauza utilizării peste limitele legale a oxidului de etilenă.

În cazul Milka, înghețată ministick, este vorba de loturile MI1135 și MI1136 cu termenul de valabilitate 31.05.2023.

În cazul KitKat înghețată pe băț, este vorba de lotul PL1048, cu termen de valabilitate 28.02.2023.

Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilena. Toate produsele retrase urmează a fi distruse.

Mega Image solicită clienților să nu consume produsele cu loturile sus menționate și îi roagă să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la dată de 16.08.2021.

×
Subiecte în articol: ANSVSA inghetata
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close