Antena 3 CNN Actualitate Antal Lorant, despre obstacolele majore care blochează construcţia de autostrăzi în România: "Avem de-a face cu un fenomen"

Antal Lorant, despre obstacolele majore care blochează construcţia de autostrăzi în România: "Avem de-a face cu un fenomen"

Antal Lorant, preşedintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică şi resurse minerale din Senatul României, a explicat, în cadrul unei conferinţe la Parlament, că e nevoie de multă muncă şi de modificarea unor necorelări legislative pentru a înlătura obstacolele majore care blochează construcţia de autostrăzi în România.

de Ioana Ciobanu    |    20 Mar 2024   •   17:10

"Categoric a fost identificat acest risc că nu o să putem să livrăm necesarul de roci exploatate, de materiale de construcţii, pentru lucrări majore de infrastructură şi construcţii. Aici, am identificat foarte clar. Sunt necorelări legislative, deci trebuie să lucrăm la legea apelor, de exemplu, la legea minelor, să ne atingem de Codul Fiscal şi de anumite chestiuni administrative.

Tot în aceeaşi ordine de idei, avem de-a face cu un fenomen: apariţia concurenţei neloiale. Care constă în faptul că au început exploatări ilegale, iar asta înseamnă că statul nu mai încasează bani, nici la bugetul de stat, nici la bugetele locale, dar fenomenul există. Pe de altă parte, pentru exploatările noi de roci de construcţii, avizările sunt extrem de greoaie şi pentru a începe o exploatare, de exemplu, pe un perimetru nou, ar putea să dureze până la opt ani, iar noi nu avem timp pentru aşa ceva.

Ministerul Transporturilor a început masiv să facă investiţii în infrastructură rutieră, în infrastructură de căi ferate. Este nevoie ca să putem livra, în şantierele româneşti, de resurse minerale româneşti", a declarat senatorul Antal Lorant, la Antena 3 CNN.

Conferința ”Exploatarea resurselor minerale de roci de construcții din România, soluții de sustenabilitate, concurență loială și dezvoltare durabilă”

Conferința ”Exploatarea resurselor minerale de roci de construcții din România, soluții de sustenabilitate, concurență loială și dezvoltare durabilă”

Publicată de Antena 3 pe Marţi, 19 martie 2024

×
Subiecte în articol: Antal Lorant Senatul Romaniei
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close