Antena 3 CNN Actualitate Antena 3 CNN, imagini exclusive din interiorul avionului AWACS aterizat la Otopeni, care va supraveghea războiul Rusiei în Ucraina

Antena 3 CNN, imagini exclusive din interiorul avionului AWACS aterizat la Otopeni, care va supraveghea războiul Rusiei în Ucraina

Jurnalistul Antena 3 CNN Radu Tudor a relatat de la bordul aparatului AWACS care a aterizat marți, după ora 14, la Baza Aeriană 90 de la Otopeni.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Ian 2023   •   15:34

Trei aparate AWACS vor efectua, din România, misiuni de supraveghere continuă în spațiul aliat, timp de mai multe săptămâni.

Sunt vizate în special bazinul Mării Negre și preparativele militare comune ale armatelor din Rusia și Belarus pe teritoriul acestui din urmă stat.

"Suntem printre primii jurnaliști care au urcat la bordul acestei aeronave speciale, unice în lume. Valoarea unui astfel de aparat, cu toate dotările de la bord, este de aproximativ 300 de milioane de dolari.

Aceste computere de la bordul avionului vor monitoriza aeronavele, navele și trupele terestre pe întreg Flancul estic al NATO.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Radu Tudor:  "Un avion AWACS monitorizează 300.000 de kilometri pătrați într-un zbor de 10 ore"

Avionul AWACS poate monitoriza 300.000 de kilometri pătrați în timpul unui zbor de 10 ore, cât îi permite autonomia.

În România, la Baza Aeriană 90, vor opera trei astfel de aeronave care vor asigura o supraveghere aeriană de 24 de ore din 24 a teritoriului Alianței.

Prezența, pentru prima dată, în țara noastră a avioanelor AWACS demonstrează că România este un aliat foarte important (...)

Misiunile efectuate de avioanele AWACS din țara noastră sporesc capacitatea și profilul strategic al României, în contextul posturii agresive a trupelor ruse care au destabilizat profund bazinul Mării Negre și care, prin războiul din Ucraina, amenință să se apropie de frontierele NATO", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Radu Tudor, de la bordul aparatului NATO care a aterizat, marți, la baza aeriană militară de la Otopeni.

×
Subiecte în articol: AWACS Otopeni radu tudor Rusia NATO Belarus
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close