Antena 3 CNN Actualitate Antena 3 face un steag uriaş pentru UE. Drapelul va fi amplasat de ziua Europei, la Palatul Parlamentului

Antena 3 face un steag uriaş pentru UE. Drapelul va fi amplasat de ziua Europei, la Palatul Parlamentului

Antena 3 face un steag uriaş pentru UE. Drapelul va fi amplasat de ziua Europei, la Palatul Parlamentului
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    01 Mai 2013   •   09:49

Antena 3 le mai pregăteşte o surpriză românilor, înainte de a le face cadou cel mai mare steag din lume.

Pe 9 mai va fi ziua Europei, şi, pentru că ne mândrim că suntem un stat european, avem un cadou şi pentru Uniune: un steag de dimensiuni impresionante care va fi amplasat în curtea Palatului Parlamentului, la zi aniversară. Cadoul este aproape gata.

Bucăţile imense de pânză au fost puse cap la cap de câteva croitorese iscusite de la Fabrica de Steaguri, iar stelele, simbolul Uniunii, au fost cusute manual după ce drapelul a fost întins pe Aerodromul din Clinceni.

Cum un drapel de aproape 800 de kilograme nu se vede în fiecare zi, angajaţilor de la Fabrica de Steaguri nu le-a fost chiar uşor să-l pună cap la cap. Nu doar greutatea este impresionantă, ci şi dimensiunile - măsoară 100 de metri lăţime şi 140 în lungime, adică suficient cât să acopere un câmp întreg.

O mică armată de oameni a avut nevoie de trei zile şi trei nopţi de muncă la foc continuu, pentru ca totul să iasă perfect.

Steagul va fi amplasat pe 9 mai, de ziua Europei, în curtea Palatului Paralamentului. Evenimentul va fi însoţit de o recepţie oferită de Primăria Capitalei împreună cu postul nostru de televiziune, la care vor fi invitate persoane importante ale societăţii româneşti.

Steagul imens al Uniunii Europene este primul pas spre marele cadou pe care Antena 3 îl pregăteşte românilor: un loc în cartea recordurilor prin realizarea celui mai mare steag naţional din lume.


×
Subiecte în articol: steag Antena 3 in Cartea Recordurilor
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close