Antena 3 şi Observator au pus piatra de temelie a primului centru de zi pentru copii din Giurgiu

de G.S.    |    01 Iun 2013   •   17:28
Antena 3 şi Observator au pus piatra de temelie a primului centru de zi pentru copii din Giurgiu Foto: Antena 3

În România anului 2013, mii de copii sunt nevăzuţi. Sunt copii care nu au niciun act de identitate. Noi vrem să le întindem o mână de ajutor.


Antena 3, Observator şi autorităţile locale au pus astăzi piatra de temelie a centrului de zi pentru copii din Giurgiu. 
 
"Construcţia acestui centru social va fi exact ce avem nevoie. Avem o cantină pentru copii, avem o bază sportivă şi o sală de sport modernizată. Mai există şi un club sportiv şcolar, cu cazare. Eu zic că această locaţie este binecuvântată şi pentru copiii aflaţi în nevoie", a declarat primarul din Giurgiu, Nicolae Barbu. 
 
 
Directorul general Antena 3, Mihai Gâdea a explicat că există o lecţie de învăţat din aceste probleme şi s-a arătat impresionat de demersul colegilor. 
 
"Ce avem de învăţat este ceea ce s-a întâmplat efectiv. Mai mulţi jurnalişti au descoperit o realitate. S-a creat o campanie şi acesta nu este un plan stabilit de şefi sau conducere. Vorbim despre reporteri care relatează diverse cazuri, care se lovesc de astfel de poveşti, şi care au descoperit această realitatea îngrozitoare şi nu s-au mulţumit să o relateze şi au vrut să o schimbe. Este cazul tău, (n.r. Andreea Ţopan, reporter Antena 3) şi al colegilor. Faptul că aici se întâmplă astfel de lucruri, pentru copii care nu au identitate, mi se pare că este cel mai frumos lucru care se putea întâmpla în urma unei campanii. Pentru mine acesta este lucrul cel mai frumos. Eu nu am făcut nimic altceva decât să mă alătur demersului vostru şi să fiu fericit pentru că am astfel de colegi", a explicat Mihai Gâdea. 
 
 
Realizatorul emisiunii "Secvenţial", Adrian Ursu, s-a alăturat campaniei şi a ajutat la ridicarea centrului: Astfel de demersuri sunt importante, ca mesaj, ca îndemn pentru alţii, dar trebuie schimbat instituţional şi asta am spus de fiecare dată când comitem gesturi de solidaritate. E un gest dar nu este îndeajuns. Trebuie schimbat un sistem. Sistemul este încă şchiop şi astfel de demersuri reprezintă o cârjă pentru moment, care nu rezolvă problema. 
 
Nici Mircea Badea nu s-a sfiit să pună umărul la lucru dar a recunoscut că treaba este mult mai complicată decât pare: Materialul ăsta dispare, se absoarbe, mult mai rapid ca fondurile europene, vorba lui Adrian Ursu. Totuşi, cred că evadarea dintr-o construcţie mi-ar ieşi mie mai bine, ceea ce poate fi de folos, un astfel de antrenament. 
 
Realizatorul Income, Adrian Măniuţiu, a lucrat în echipă cu Mircea Badea şi Adrian Ursu, dar s-a oferit să pornească "de jos". M-am oferit să car cărămizile, pentru că aşa nu am cu ce să greşesc. Au fost mici probleme la primele două şi, la fel cum zicea şi Mircea, este mult mai greu decât pare. Tot respectul pentru cei care ne ajută şi care fac treaba asta astăzi aici. 
 

Parteneri
x close