Antena 3 CNN Actualitate Antena 3 şi Observator au pus piatra de temelie a primului centru de zi pentru copii din Giurgiu

Antena 3 şi Observator au pus piatra de temelie a primului centru de zi pentru copii din Giurgiu

Antena 3 şi Observator au pus piatra de temelie a primului centru de zi pentru copii din Giurgiu
Sursa foto: Foto: Antena 3
01 Iun 2013   •   17:28

În România anului 2013, mii de copii sunt nevăzuţi. Sunt copii care nu au niciun act de identitate. Noi vrem să le întindem o mână de ajutor.


Antena 3, Observator şi autorităţile locale au pus astăzi piatra de temelie a centrului de zi pentru copii din Giurgiu. 
 
"Construcţia acestui centru social va fi exact ce avem nevoie. Avem o cantină pentru copii, avem o bază sportivă şi o sală de sport modernizată. Mai există şi un club sportiv şcolar, cu cazare. Eu zic că această locaţie este binecuvântată şi pentru copiii aflaţi în nevoie", a declarat primarul din Giurgiu, Nicolae Barbu. 
 
 
Realizatorul emisiunii "Secvenţial", Adrian Ursu, s-a alăturat campaniei şi a ajutat la ridicarea centrului: Astfel de demersuri sunt importante, ca mesaj, ca îndemn pentru alţii, dar trebuie schimbat instituţional şi asta am spus de fiecare dată când comitem gesturi de solidaritate. E un gest dar nu este îndeajuns. Trebuie schimbat un sistem. Sistemul este încă şchiop şi astfel de demersuri reprezintă o cârjă pentru moment, care nu rezolvă problema. 
 
Nici Mircea Badea nu s-a sfiit să pună umărul la lucru dar a recunoscut că treaba este mult mai complicată decât pare: Materialul ăsta dispare, se absoarbe, mult mai rapid ca fondurile europene, vorba lui Adrian Ursu. Totuşi, cred că evadarea dintr-o construcţie mi-ar ieşi mie mai bine, ceea ce poate fi de folos, un astfel de antrenament. 
 
Realizatorul Income, Adrian Măniuţiu, a lucrat în echipă cu Mircea Badea şi Adrian Ursu, dar s-a oferit să pornească "de jos". M-am oferit să car cărămizile, pentru că aşa nu am cu ce să greşesc. Au fost mici probleme la primele două şi, la fel cum zicea şi Mircea, este mult mai greu decât pare. Tot respectul pentru cei care ne ajută şi care fac treaba asta astăzi aici. 
 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close