Antena 3 CNN Actualitate Antena 3 vă propune, pe 30 decembrie, rejudecarea procesului lui Nicolae Ceauşescu

Antena 3 vă propune, pe 30 decembrie, rejudecarea procesului lui Nicolae Ceauşescu

Antena 3 vă propune, pe 30 decembrie, rejudecarea procesului lui Nicolae Ceauşescu
de S.T.    |    29 Dec 2014   •   09:37

La 25 de ani de la execuţia lui Nicolae Ceauşescu, Antena 3 vă propune, pe 30 decembrie, rejudecarea procesului dictatorului. Un demers necesar în special pentru tineri, pentru ca ei să afle ce s-a întâmplat în perioada în care România a fost condusă de Ceauşescu.

În ediţia specială moderată de Dana Grecu, marţi, 30 decembrie, vor exista judecători, avocaţi, martori şi o curte de juraţi compusă chiar din telespectatorii Antena 3.

Vă invităm să ne scrieţi pe adresa de email [email protected] care sunt, în opinia dumneavoastra, acuzaţiile pentru care ar fi trebuit judecat Nicolae Ceausescu şi ce condamnare ar fi meritat. Vă rugăm şi să justificaţi răspunsul dumneavoastră.

Cele mai interesante răspunsuri vor fi prezentate în aceste zile în programele noastre.

Cea mai gravă acuzaţie ce i s-ar fi putut aduce lui Nicolae Ceauşescu ar fi fost reprimarea cu violenţă a manifestaţiilor din 22-24.12.1989, dacă aceasta s-ar fi produs din ordinul său, probat fără echivoc. Acuzaţiile pentru care a fost judecat în simulacrul de proces de la Târgovişte au fost total nepotrivite, câtă vreme toate măsurile politice, economice şi sociale luate în perioada cât el a fost preşedinte, au primit girul întregului popor prin organizaţiile PCR, ale sindicatelor şi ale consiliilor oamenilor muncii existente în absolut toate instituţiile, întreprinderile şi organizaţiile cooperatiste din ţară.
                                                 
ing. Mihuţă Mihaiu                                      


Nu contest faptul că Ceauşescu a produs mari suferinţe poporului român. Execuţia lor în ziua de Crăciun este imaginea veridică a minciunii şi manipulării privind "revoluţia" din 1989.

A fost o lovitură de stat gândită, organizată şi realizată de forţe EXCLUSIV străine: americană şi sovietice prin mâna unor mercenari unguri, sârbi, români din diaspora, ruşi. De ce fost executat Ceauşescu? Pentru că a avut îndrăzneala să dea cu tifla tuturor marilor puteri: Rusia şi America. Pe ruşi i-a jignit ieşind din sfera lor de influenţă, iar pe americani, mai mult, pentru că, plătind toate datoriile externe, România risca să devină independentă. Ceea ce este şi va fi un motiv de condamnare la moarte!


Prof. C.H.Alupului Rus


Cu privire la procesul soţilor Ceauşescu, apreciez că aceştia ar fi trebuit să execute câte 10 ani de închisoare cu executare, poate cu ani mai mult pentru Elena Ceausescu, pentru implicarea în mod negativ în politica internă a ţării, dar în nici un caz executaţi.

Holzer Gheorghe


Judecata lui Ceausescu s-a făcut tot în aceeaşi cheie în care regimul comunist îşi trimea oponenţii dizidenţi la închisoare sau în centrele de reeducare. Iată de ce, eu, din două motive nu pot fi de acord cu acel simulacru de proces:
1. Procesul a urmărit doar lichidarea fizică a lui Ceauşescu, nicidecum aflarea adevărului şi atingerea ideii de justiţie dreaptă şi echitabilă
2. Judecarea lui Ceauşescu ar fi trebuit să declanşeze un adevărat Nurnberg românesc, cu un rechizitoriu împotriva aparatului represiv şi decizional din perioada comunistă.


Ionel Trandafir
 

×
Subiecte în articol: nicolae ceausescu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close