Antena 3 CNN Actualitate Antena3.ro LIVE. Cum pregătim copiii pentru începerea școlii, cu pediatrul Iulia Ţincu și Maria Coman

Antena3.ro LIVE. Cum pregătim copiii pentru începerea școlii, cu pediatrul Iulia Ţincu și Maria Coman

Incepe scoala, vine toamna 2 lucruri care ne cam sperie in acest moment, pentru ca nu stim ce urmeaza. Ce o sa se intample cand incep scolile?

Antena3.ro LIVE. Cum pregătim copiii pentru începerea școlii, cu pediatrul Iulia Ţincu și Maria Coman
de Maria Coman    |    20 Aug 2020   •   15:00

Ce o sa se intample cand o sa ne inghesuim in metrou? Ce ne facem ca vin si virozele de sezon, rotavirusurile, adenovirusurile, toata armata aceea care ne speria oricum la inceput de toamna. Acum mai ales, cand mai e si coronavirus, cum o sa fie?

Asist.univ.dr. Ţincu Iulia Medic primar pediatrie Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu vorbeşte cu Maria Coman despre cum să pregatim copiii cat mai bine pentru ce urmeaza.

''Trebuie să fim mai precauţi. Este o patologie serioasă de care trebuie să avem grijă. Vaccinându-ne antigripal este o şansă de protecţie în plus.

Maria: Există suplimente care ar trebuie luate?

Vitamina C, echinacea cu siguranţă ne ajută preventiv în perioada virozelor, însă nu trebuie să abuzăm de ele.

Obezitatea este un factor de risc important care începe să fie simţită încă din copilărie. Se slăbeşte inima, articulaţia, creierul şi suntem predispuşi.

1 din 4 copii la nivel mondial evoluează spre supraponderalitate. Uneori, mâncarea este oferită ca recompensă. Mesele neregulate dezechilibrează organismul.

Nu mă aştept la multe cazuri în acest sezon! Am văzut că se vor lua multe măsuri de protecţie. Paravane, purtatul măştilor, etc. Virusurile se vor transmite mai lent. Nu vor fi la intensitatea sezonurilor trecute. Trebuie să ne propunem distanţarea la nivel de familie, de şcoală. Avem nevoie de o generaţie educată.

Ştiu un copil de 11 ani care stă zece ore din 24 ore în faţa calculatorului şi care se confruntă cu insomnii. Îi înţeleg şi pe părinţii care nu mai găsesc resurse. Am asistat la o sumedenie de sfaturi însă nu sunt uşor de pus în practică.

Maria: Ce sfaturi aveţi pentru părinţi?

Părinţii sunt primii poliţişti sanitari ai copilului. Trebuie să ne bazăm pe ei. Trebuie să fie vigilenţi şi să nu mintă despre starea copilului dar nici a membrilor. Copilul riscă să răspândească virusul. Trebuie să suplinim ceea ce şcoală nu oferă şi trebuie să rămânem calmi. Părinţii cred în coronavirus. O altă viaţă depinde de noi!

Interesul este să formăm parteneriate. Boala nu este pe deplin cunoscută şi trebuie să găsim o cale comună.

Maria: Ce mesaj aveţi pentru cei care nu cred în virus şi nu vor vaccinare?

Eu lucrez în spital unde sunt cazuri grave. Nu pot decât să dau puterea exemplului.

Emisiunea are loc în fiecare joi, de la ora 15:00 LIVE pe antena3.ro şi pe Facebook. 

Arhiva emisiunilor poate fi găsită pe pagina de Youtube/antena3.ro.

×
Subiecte în articol: Maria Coman
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close