Antena 3 CNN Actualitate Antonescu, despre Băsescu: Nu te poti duce ca un beţiv la cârciumă să-ţi dai cu părerea despre istoria naţională

Antonescu, despre Băsescu: Nu te poti duce ca un beţiv la cârciumă să-ţi dai cu părerea despre istoria naţională

Antonescu, despre Băsescu: Nu te poti duce ca un beţiv la cârciumă să-ţi dai cu părerea despre istoria naţională
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Iun 2011   •   15:14

Liderul PNL, Crin Antonescu, i-a adresat o scrisoare Regelui Mihai, ca urmare a declaraţiei pe care a făcut-o Traian Băsescu miercuri seară potrivit căreia abdicarea regelui a fost un act de trădare, informează Mediafax. Antonescu i-a cerut iertare regelui Mihai, în numele tuturor românilor, pentru jignirile pe care şeful statului român, Traian Băsescu, catalogat drept un "apatrid moral", i le-a adus, săvârşind astfel o "agresiune stupidă şi ticăloasă".

"Majestate, Vă scriu în numele tuturor românilor, republicani sau monarhişti, care-şi iubesc ţara şi îşi respectă istoria. Aţi fost jignit încă o dată şi am fost cu toţii jigniţi încă o dată de către un apatrid moral, care se află astăzi, vremelnic şi din ce în ce mai abuziv, în fruntea statului român. În numele tuturor compatrioţilor mei care Vă respectă ca pe un simbol al istoriei noastre, Vă cer eu iertare pentru această agresiune stupidă şi ticăloasă", îi scrie Antonescu Regelui Mihai.

"Suntem alături de Majestatea Voastră pentru ceea ce aţi reprezentat şi reprezentaţi, din respect pentru istoria şi demnitatea României", mai scrie Antonescu.

În cadrul unei declaraţii de presă, Crin Antonescu a spus că preşedintele Băsescu a făcut o greşeală ireparabilă. „Nu te poti duce ca un beţiv la carciumă să-ţi dai cu parerea despre istoria naţională”, este de părere Antonescu.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Regele Mihai I
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close