Antena 3 Actualitate Antonescu, despre homosexuali: Să se bucure de drepturi egale, nici mai multe, nici mai puţine

Antonescu, despre homosexuali: Să se bucure de drepturi egale, nici mai multe, nici mai puţine

de S.T.    |    22 Apr 2013   •   16:58
Antonescu, despre homosexuali: Să se bucure de drepturi egale, nici mai multe, nici mai puţine

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că homosexualii trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi fundamentale ca restul cetăţenilor, precizând că lucrurile sunt reglementare "normal" în prezent, iar opţiunea sexuală este o chestiune intimă.
  
Întrebat dacă apreciază că minoritatea homosexualilor ar trebui să aibă mai multe drepturi şi dacă această dezbatere ar putea avea loc la revizuirea Constituţiei, Antonescu a spus că orice minoritate care este în cadrele constituţionale şi legale trebuie să fie respectată şi trebuie să fie protejată în drepturile sale.

"Indivizii trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi fundamentale ca şi toţi ceilalţi. Nu cred că trebuie să aibă drepturi în plus, nu cred că trebuie să aibă drepturi în minus. Nu cred că trebuie tratat cineva într-o asemenea chestiune ca o categorie specială", a spus liderul PNL, citat de Mediafax.
  
"Orientarea, viaţa, activitatea sexuală, sunt nişte chestiuni intime, strict personale ale fiecăruia, că vorbim de heterosexuali, că vorbim de homosexuali, şi în sensul acesta - aşa cum nu agreez marile manifestaţii, parada nu ştiu cui - cred că fiecare trebuie să îşi desfăşoare, ca să spun aşa, să-şi afirme şi să-şi practice opţiunile la un nivel intim, şi pentru care să nu fie incriminat, să i se dea drepturi mai puţine sau drepturi mai multe", a mai susţinut preşedintele PNL.
  
În ceea ce priveşte o eventuală modificare a Constituţiei în această privinţă, Antonescu a menţionat că personal nu are vreo propunere în acest sens.
  

"Cred că lucrurile sunt reglementate normal, cred că astăzi legislaţia României este una europeană, înaintată, firească într-o democraţie, dar dacă asemenea propuneri vin, e normal ca ele, orice propunere ar veni să fie discutate. Care e decizia? Vom vedea...", a mai afirmat Antonescu.
  
Preşedintele PNL a comentat inclusiv declaraţiile liderului senatorilor PNL, Puiu Haşotti, privindu-i pe homosexuali.

Puiu Haşotti: Nu am ce să reproşez homosexualilor, îi consider doar nişte oameni bolnavi
  
"Nu a avut niciun fel de intenţie în acest sens domnul senator Haşotti, dar fără îndoială afirmaţia aşa cum a fost făcută este regretabilă, profund regretabilă, pentru că ea este de natură - indiferent ce intenţie a avut cel care a lansat-o - să jignească un grup de oameni, un grup de cetăţeni care au în egală măsură cu noi toţi ceilalţi dreptul de a fi respectaţi, de a nu fi jigniţi, de a nu fi aşezaţi într-o condiţie de excludere sau de marginalitate (...) Considerăm afirmaţia domnului Haşotti, şi o consideră şi domnia sa, una profund regretabilă", a declarat Antonescu.

Lăzăroiu, despre declaraţia lui Haşotti: Ştiu o mulţime de heterosexuali bolnavi, unii chiar de la PNL

Citeşte şi
:

Asociaţia Accept cere sancţionarea declaraţiilor publice "homofobe" şi "scandaloase" ale lui Puiu Haşotti

  

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close