Antena 3 CNN Actualitate Antonescu: N-am discutat cu Ponta, dar cred sincer că Săpunaru e o propunere cu multe şanse

Antonescu: N-am discutat cu Ponta, dar cred sincer că Săpunaru e o propunere cu multe şanse

Antonescu: N-am discutat cu Ponta, dar cred sincer că Săpunaru e o propunere cu multe şanse
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Aug 2013   •   16:55

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre nominalizarea pentru Transporturi, precizând însă că "crede sincer" că Nini Săpunaru este o "propunere cu multe şanse de nominalizare" în BPN al PNL, informează Mediafax, care citează gândul.info.
  
Antonescu a precizat că urmează să discute şi cu premierul Ponta, dar că "este normal ca pe un portofoliu care revine PNL, decizia, cel puţin în ceea ce priveşte propunerea să fie a PNL". Liberalul a adăugat că "crede sincer" că Nini Săpunaru este o "propunere cu multe şanse de nominalizare" în BPN al PNL.
   
"Nu m-a informat premierul că nu este de acord cu Nini Săpunaru şi nu aveam cum să fiu informat pentru că deocamdată premierul nu are cu ce să fie sau să nu fie de acord. Este normal ca premierul să-şi spună părerea, să-şi dea acceptul pe o nominalizare pe care PNL o face, dar PNL nu a făcut nicio nominalizare. Se confundă eventuale propuneri, cu nominalizarea", a afirmat Antonescu.
   
Liderul PNL a adăugat că "teoretic" este dreptul premierului să respingă "cu argumente" propunerea venită din partea conducerii PNL, dar nu crede că se va ajunge acolo.
   
"Sigur vor exista între timp discuţii, este normal, avem discuţii şi în PNL, vrem să evităm să facem o propunere pe care premierul să o respingă. Nu cred că există în acest moment o propunere posibilă sau o nominalizare posibilă pe care premierul să o poată respinge pentru că nu luăm în calcul decât propuneri fezabile, cu oameni care nu oferă motive să fie respinşi", a spus pentru "Gândul" Antonescu.
   
Antonescu a confirmat discuţia avută cu Nini Săpunaru în care l-a întrebat dacă doreşte să preia portofoliul Transporturilor. "Eu, în calitate de preşedinte al PNL, evident că am obligaţia de a gândi mai multe variante în legătură cu această nominalizare. L-am luat în calcul, l-am sunat pe Nini Săpunaru pentru a-l întreba dacă ar fi dispus să îşi asume acest portofoliu şi a avut loc o discuţie. Pentru mine este clar ce propunere voi face, nu am dat un nume şi continui să nu dau, pentru că este corect să fac propunerea în forul partidului, dar confirm această discuţie cu Nini Săpunaru", a declarat liderul PNL.
   
Preşedintele PNL a precizat că în BPN-ul partidului pot apărea şi alte propuneri pentru Ministerul Transporturilor, dar a recunoscut că o propunere avansată de preşedintelui partidului "are o mai mare greutate', ceea ce se întâmplă în fiecare partid, dar că nu se exclud şi alte propuneri.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close