Antena 3 CNN Actualitate Antonescu: PNL se opune categoric unei "supraimpozitări" a veniturilor peste 1.000 de euro

Antonescu: PNL se opune categoric unei "supraimpozitări" a veniturilor peste 1.000 de euro

Antonescu: PNL se opune categoric unei "supraimpozitări" a veniturilor peste 1.000 de euro
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    09 Apr 2013   •   20:46

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la finalul şedinţei USL, că PNL se opune "categoric" introducerii unei taxe de solidaritate de 10%, susţinută de premierul Victor Ponta.

"PNL se opune categoric oricărei supraimpozitări sau creşteri de fiscalitate şi datorită ataşamentului său la principiul cotei unice, şi mai ales pentru că unul din angajamentele majore ale USL, la care ţinem toţi în aceeaşi măsură, liberali sau social-democraţi, este acela că nu vor creşte taxele şi impozitele. În această privinţă, poziţiile sunt clare şi, repet, soluţiile nu pot veni nici pentru rectificarea bugetară, nici pentru toate celelalte nevoi publice foarte mari, ce-i drept, dar nu pot veni din sume care nu sunt semnificative şi care s-ar obţine dintr-o taxare a veniturilor mai mari de 1.000 de euro şi aşa mai departe. Şi în plan simbolic, dar şi în plan practic nu putem să acceptăm o asemenea formulă pentru că, repet, nu rezolvă - pe de o parte încalcă angajamentele electorale, pe de altă parte nu rezolvă problema bugetară. Trebuie luate măsuri de fond, care să poată stimula cu adevărat apariţia locurilor de muncă şi, implicit, încasările la buget", a afirmat Antonescu.

Taxarea cu încă 10% a salariilor bugetare de peste 4.000 de lei ar aduce venituri suplimentare de doar 10 milioane de lei

Premierul Victor Ponta şi-a prezentat luni şi marţi din nou intenţia de a introduce o taxă de solidaritate pentru bugetarii care câştigă peste 1.000 euro lunar, avansând însă de această dată un cuantum al taxei de 10%, nu de 16% ca în declaraţiile publice din ultimul an.
   
Taxa de solidaritate de 10% pe salariile bugetarilor de peste 4.000 lei ar aduce venituri suplimentare de doar 10 milioane lei, iar, dacă s-ar aplica pe toate salariile, inclusiv din zona privată, şi pensiile peste 4.000 lei, suma ar ajunge la circa 200 milioane lei, afirmă surse guvernamentale.

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu PNL Victor Ponta
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close