Antena 3 Actualitate Antonescu: Senatul, Camera Deputaţilor, monarhia şi PNL, cele patru instituţii majore ale României

Antonescu: Senatul, Camera Deputaţilor, monarhia şi PNL, cele patru instituţii majore ale României

17 Iun 2014   •   13:36
Antonescu: Senatul, Camera Deputaţilor, monarhia şi PNL, cele patru instituţii majore ale României
Sursa foto: Foto: Agerpres

Fostul preşedinte al Senatului Crin Antonescu a declarat, marţi, la şedinţa solemnă a Senatului, că România a avut patru instituţii politice majore, respectiv Senatul, Camera Deputaţilor, monarhia şi PNL, afirmând că au fost readuse la viaţă doar trei dintre acestea, nu şi instituţia monarhică.

"Ar trebui să facem mai mult decât o singură festivitate, pentru că noi, stimaţi colegi, avem probleme de memorie (...) Vorbesc de memoria publică, şi memoria publică nu este nicidecum doar treaba istoricilor, după cum nu este nici măcar treaba politicienilor, dar trebuie să fie o preocupare a întregii naţiuni şi, desigur, în ordinea responsabilită?ii oamenilor publici ai acelei naţiuni, inclusiv deci a oamenilor politici", a afirmat Antonescu.
   
El a afirmat că inclusiv în acest moment senatorii cedează conjuncturalului şi "nu este invitat un preşedinte în exerciţiu al statului, ca răspuns la lucruri perfect asemănătoare şi la fel de nefireşti comise de acest şef în exerciţiu al statului în diferite împrejurări".
   
Antonescu a declarat că acest lucru ar trebui să determine o meditaţie la "instituţii şi tradiţii", deoarece nicio naţiune puternică nu trăieşte din amintiri, "dar toate naţiunile puternice construiesc pe memorie".
   
Fostul preşedinte al PNL a apreciat că în plan politic au existat patru instituţii majore în România, prin tradiţie: Senatul, Camera Deputaţilor, monarhia şi Partidul Naţional Liberal.
   
"Nu vă scandalizaţi, vorbesc doar despre istorie, şi uneori istoria nu ne priveşte pe toţi", a completat Antonescu, referindu-se la nominalizarea PNL.
   
El a precizat că nu întâmplător regimurile de dictatură şi ulterior regimul comunist au suprimat toate cele patru instituţii, dintre care după Revoluţia din 1989 au fost readuse la viaţă trei dintre acestea, iar în cazul monarhiei s-a petrecut o "recuperare corectă a memoriei istorice".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close