Antena 3 CNN Actualitate Antonescu: Sunt "încurcat" faţă de ceea ce ni se cere legat de numirea procurorilor şefi

Antonescu: Sunt "încurcat" faţă de ceea ce ni se cere legat de numirea procurorilor şefi

Antonescu: Sunt "încurcat" faţă de ceea ce ni se cere legat de numirea procurorilor şefi
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Mar 2013   •   18:50

Crin Antonescu a declarat că este ”încurcat” în problema numirii noilor procurori șefi ai Parchetului și DNA, precizând că pe de o parte Comisia Europeană cere o procedură ”lungă și transparentă”, în timp ce alte autorități române și internaționale vor numiri rapide, scrie Mediafax.

Liderul PNL a fost întrebat de asemenea dacă, în contextul părăsirii funcţiei de ministru al Justiţiei de către Mona Piviniceru, va fi amânată procedura de numire a procurorilor şefi.

"Constatăm pe de o parte, de la Comisia Europeană, în toate discuţiile, negocierile, sau cum doriţi să le spunem, pe care doamna ministru Pivniceru le-a purtat cu doamna comisar Viviane Reding, se insistă apăsat din partea Comisiei Europene pentru procedurile lungi şi transparente, cu selecţii, cu concursuri şi aşa mai departe. Văd din altă direcţie – chiar din poziţii oficiale ale unor autorităţi române şi internaţionale – că se doreşte de îndată propunerea şi numirea unor procurori. Sunt un pic încurcat în legătură cu acest lucru şi noroc că nu e treaba mea", a răspuns Antonescu, precizând că nu are nicio atribuţie în acest proces.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close