Antena 3 Actualitate Fostul mare antrenor de atletism Nicolae Mărășescu s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani

Fostul mare antrenor de atletism Nicolae Mărășescu s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani

de G.S.    |    07 Aug 2016   •   14:17
Fostul mare antrenor de atletism Nicolae Mărășescu s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani
Sursa foto: foto: agerpres.ro

Fostul mare antrenor de atletism Nicolae Mărășescu a murit la vârsta de 78 de ani. Conform GSP, Mărășescu a murit în urma unui stop cardiac.

Mărășescu era internat secţia de terapie intensivă a spitalului Bagdasar-Arseni.

Starea de sănătate a lui Nae Mărăşescu s-a înrăutăţit după ce acesta a suferit o operaţie la genunchi, în mai 2015.

”A început să facă infecții repetate din cauza a două bacterii intraspitaliceşti, klebsiella şi piocianic, sursa infecției fiind proteza de la genunchi”,spuneau surse medicale pentru tolo.ro.

După intervenţie, fostul antrenor a stat în comă două săptămâni şi nu şi-a mai revenit, iar în mai 2016, la un an de la operație, a ajuns in stare critică, în septicemie, la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, unde a fost stabilizat.

Luna trecută, familia sa a lansat un apel către toţi cei care-l cunoşteau pe antrenorul de atletism, să doneze sânge menţionând numele lui. Cu toate eforturile depuse, Nae Mărăşescu s-a stins astăzi, la vârsta de 78 de ani.

O legendă a antrenoratului

Nicolae Mărăşescu s-a născut pe 12 noiembrie 1937, la Bucureşti. A practicat atletismul de performanţă, fiind legitimat la Steaua între 1962-1966. Are în palmares şi un titlu de campion naţional, la ştafeta de 4x100 metri (1965), conform GSP.

A absolvit Institutul de Cultură Fizică şi Sport în 1966, iar în calitate de antrenor i-a pregătit, printre alţii, pe Natalia Andrei, Fiţa Lovin, Doina Melinte, Cristieana Cojocaru, Sorin Matei şi Petru Drăgoescu.

A activat 43 de ani ca antrenor, iar prin sportivii pregătiţi de el a câştigat cele mai multe medalii la principalele competiţii internaţionale: 27. A îndeplinit funcţia de secretar de stat la MTS şi a fost membru al COSR.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close