Antena 3 CNN Actualitate Anul şcolar începe cu proteste, salarii tăiate şi clădiri în paragină (VIDEO)

Anul şcolar începe cu proteste, salarii tăiate şi clădiri în paragină (VIDEO)

Anul şcolar începe cu proteste, salarii tăiate şi clădiri în paragină (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Sep 2010   •   08:07

Peste 3 milioane de copii încep astăzi şcoala. Vorbim despre un an şcolar care porneşte sub semnul protestelor. Supăraţi că le-au fost tăiate salariile cu 25 %, dascălii vor purta în piept fluturaşul cu noul salariu. În plus, sute de şcoli îşi aşteaptă elevii în paragină.

Două milioane şapte sute de mii de elevi din întreaga ţară, plus 500.000 de copii de grădiniţă încep noul an şcolar. Un an şcolar care debutează din start cu probleme şi nemulţumiri. Revoltaţi că le-au fost tăiate veniturile, profesorii vor purta în piept fie fluturaşul de salariu, fie un ecuson pe care e scris: minus 25 %.

Din lipsă de personal, cursurile în unele şcoli sunt puse sub semnul întrebării. Mai puţin de 250.000 de profesori vor preda anul acesta. Mulţi au ales să părăsească sistemul şi au plecat la lucru, peste graniţe.

Pe lângă exodul profesorilor, o problemă la fel de gravă e numărul şcolilor care pun în pericol siguranţa elevilor. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, anunţa zilele trecute că 90% dintre şcoli au primit autorizaţii sanitare şi a promis însă că în curând se vor aloca aproape 100 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor în şcoli.

Semestrul întâi se va încheia pe 29 ianuarie, iar elevii vor avea prima vacanţă între 1 şi 7 noiembrie.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: şcoală invatamant elevi proteste
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close