Antena 3 CNN Actualitate Anunţul făcut de autorități. Ce trebuie să ştie românii vaccinaţi care călătoresc cu copiii

Anunţul făcut de autorități. Ce trebuie să ştie românii vaccinaţi care călătoresc cu copiii

Anunţ de ultimă oră al autorităţilor, în contextul în care persoanele imunizate deja cu a doua doză de ser sunt exceptate de la carantină. Copilul nevaccinat care pleacă în străinătate cu părinţii vaccinaţi va trebui să stea în carantină. Iar unul dintre părinţi va rămâne cu acesta, pentru că reprezintă un risc.

Anunţul făcut de autorități. Ce trebuie să ştie românii vaccinaţi care călătoresc cu copiii
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    19 Ian 2021   •   17:40

Vaccinul Pfizer nu este recomandat celor sub 16 ani, iar vaccinul Moderna celor sub 18 ani. Cu alte cuvinte, copiii nu pot fi vaccinați.

''Din păcate, astăzi, autoritățile vin și lămuresc situația în ceea ce privește familiile, atunci când părinții, chiar dacă sunt vaccinați, călătoresc împreună cu copiii la întoarcerea în țară, într-o țară în care riscul epidemiologic este ridicat, unul dintre părinți va trebui să intre în carantină cu copilul sau copii'', a explicat Sabrina Preda, senior editor Antena 3.

Exceptarea de la carantină a celor vaccinaţi nu este discriminare, consideră Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

''Este clar un tratament diferenţiat, ceea ce nu înseamnă că în mod automat este neapărat şi o formă de discriminare. Specialiştii ar trebui să explice de ce fac această diferenţiere. Nu vorbim de o modificare de lege ci de o norma impusă. Este printre primele decizii de diferenţiere care există între cei vaccinaţi și nevaccinaţi din perspectiva celor care sosesc în România'', Csaba Astalosz, presedinte Consiliul National pt Combaterea discriminarii

×
Subiecte în articol: carantină romani autorităţi copii
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close