Antena 3 CNN Actualitate Anunț de ultimă oră după protestele din București. Ministrul Sănătăţii, așteptat de Dacian Cioloș la Guvern

Anunț de ultimă oră după protestele din București. Ministrul Sănătăţii, așteptat de Dacian Cioloș la Guvern

Anunț de ultimă oră după protestele din București. Ministrul Sănătăţii, așteptat de Dacian Cioloș la Guvern
Sursa foto: Foto: Dacian Ciolos/facebook
07 Mai 2016   •   13:40

Premierul Dacian Cioloş şi ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, vor discuta sâmbătă după-amiază la Palatul Victoria pe tema situaţiei din sistemul sanitar şi a scandalului dezinfectanţilor din spitale, au precizat surse oficiale, citate de Agerpres.

De altfel, Biroul de presă al Guvernului a anunţat că, sâmbătă, în jurul orei 16,00, va avea loc o întâlnire cu factorii de decizie din sănătate.

Primele scandări împotriva guvernului Cioloș. Se cere demisia ministrului Sănătății

Premierul Dacian Cioloş declara vineri că nu exclude nicio măsură în cazul ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, dar este de părere că schimbarea oamenilor nu rezolvă problemele unui sistem.

"Nu exclud nicio măsură, dar în momentul de faţă nu cred că schimbări de oameni pot să rezolve problemele sistemice. Dacă va fi cazul şi când va fi cazul, aşa cum am demonstrat şi până acum, voi lua orice măsură, dar acum mă interesează să găsim soluţii la problemele care sunt acolo şi să putem scoate la lumină alte probleme care eventual se pot isca. Pentru că, vă daţi seama, cum poţi să schimbi, să faci o reformă într-un sistem când la fiecare lună, aproape la fiecare lună, mai apare câte o criză, mai apare câte un scandal?", a afirmat Cioloş, întrebat dacă ia în calcul demiterea ministrului Sănătăţii în contextul crizei dezinfectanţilor din spitale.

Premierul mai spunea că înţelege "îngrijorările oamenilor" şi dădea asigurări că nu va ascunde nimic din ceea ce va constata ancheta.

Cioloş a mai anunţat că săptămâna viitoare îşi va forma un grup de oameni care cunosc bine sistemul de sănătate, pentru a avea o înţelegere cât mai precisă a ceea ce se poate face în şase luni în acest domeniu.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close