Antena 3 CNN Actualitate Anunț important pentru românii care merg în Franța! Alertă de călătorie de la MAE

Anunț important pentru românii care merg în Franța! Alertă de călătorie de la MAE

Anunț important pentru românii care merg în Franța! Alertă de călătorie de la MAE
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    08 Oct 2018   •   17:48

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că, de luni până joi, în sudul Franţei - departamentele Bouches-du-Rhone, Var, Alpes-Maritimes, Vaucluse, Gard, Pyrenees Orientales - se instituie cod portocaliu de inundaţii şi ploi abundente.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că, în conformitate cu datele puse la dispoziţie de Centrul de Meteorologie local, în perioada 8 - 11 octombrie 2018, în sudul Franţei - departamentele Bouches-du-Rhone, Var, Alpes-Maritimes, Vaucluse, Gard, Pyrenees Orientales, se instituie cod portocaliu de inundaţii şi ploi abundente”, se arată într-un comunicat al MAE.

Potrivit sursei citate, cetăţenilor români aflaţi în vacanţă sau stabiliţi în sudul Franţei li se recomandă să evite zonele pentru care sunt activate codurile de alertă.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966; +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close