x close

Anunț important! Reactorul 2 de la Cernavodă va fi oprit. Ce impact va avea asupra populației

de S.T.    |    06 Dec 2017   •   16:15
Anunț important! Reactorul 2 de la Cernavodă va fi oprit. Ce impact va avea asupra populației 534 Foto: Agerpres

Nuclearelectrica a decis să oprească reactorul 2 al centralei nucleare de la Cernavodă, începând de joi, pentru lucrări preventive de verificare şi control, în vederea îmbunătăţirii fiabilităţii sistemelor pe perioada iernii, se arată într-un comunicat al companiei.

„Societatea Naţională Nuclearelectrica SA ('SNN') anunţă că a adoptat proactiv decizia de a opri programat şi controlat Unitatea 2 CNE Cernavodă în seara zilei de 07.12.2017 în scopul efectuării unor lucrări preventive de verificare şi control şi eventual intervenţii punctuale asupra sistemelor Unităţii 2, în vederea îmbunătăţirii fiabilităţii sistemelor pe perioada de iarnă, în conformitate cu programul de mentenanţă preventivă”, potrivit comunicatului.

Oficialii companiei au arătat că, potrivit standardelor de securitate nucleară, astfel de intervenţii proactive şi controlate se pot efectua numai cu reactorul în stare oprită.

Efectuarea verificării şi intervenţiilor punctuale nu va avea niciun impact advers asupra securităţii nucleare, a personalului de exploatare, populaţiei sau mediului înconjurător.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Nuclearelectrica reactor reactor nuclear
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati