Antena 3 CNN Actualitate Anunț pentru toți stăpânii de câini și pisici

Anunț pentru toți stăpânii de câini și pisici

Anunț pentru toți stăpânii de câini și pisici
24 Ian 2018   •   16:53

Asociația Registrul Electronic al Animalelor Domestice și de Companie (R.E.A.D.C.) -Turda a obținut, marți, o victorie la CCR.  

CCR a admis, marți, cu majoritate de voturi, excepţia de neconstituţionalitate şi ”a constatat că sintagma ”numai după identificarea acestora", cuprinsă în art. 134 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 155/2001, prin raportare la teza întâi a acestui articol, referitoare la „acţiunea de vaccinare antirabică a câinilor cu stăpân", este neconstituțională.” precizează Asociația Cuțu-Cuțu. 

”Prin urmare, stăpânii de câini care nu-și permiteau să plătească pentru implantarea microcipului, carnet și înregistrare, nu puteau beneficia nici de vaccinul gratuit și obligatoriu pentru câinii lor. Acțiunea anuală de vaccinare se desfășoară în luniile octombrie-februarie, iar acum, datorită victoriei noastre, toți cetățenii pot beneficia de vaccinul antirabic gratuit pentru animalele lor, fără a fi condiționați de plata unor costuri anexe.

Medicii veterinari de circumscripție sanitar veterinară din fiecare cartier, oraș, sat, comună, au obligativitatea de a vaccina antirabic și gratuit toți câini și pisicile și pot înscrie animalele în Registrul A.N.S.V.S.A.-Vaccinuri și Boli care este gratuit și obligatoriu pentru a fi raportat la O.I.E.

Menționăm că, prin această sentință, medicii veterinari pot aplica vaccinul antirabic gratuit și pot încasa contravaloarea manoperei plătite de la buget, sume care de peste 4 ani nu au fost obținute, fiind o pierdere la nivel de țară de cca. 84 milioane de euro.

Curtea Constituțională a României a înțeles pericolul care amenința sănătatea publică și bunăstarea animalelor și a luat decizia corectă, repunând în drepturi cetățenii.” mai precizează Asociația Cuțu-Cuțu, potrivit dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: caini pisici
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close