Antena 3 CNN Actualitate Anunţul BNR despre soarta tezaurului românesc din Rusia

Anunţul BNR despre soarta tezaurului românesc din Rusia

De 100 de ani, autorităţile de la noi nu mai ştiu nimic despre tezaurul românesc de la Moscova. "Am fi naivi să credem că îl returnează", au declarat oficialii Băncii Naţionale în exclusivitate pentru Antena 3.

Anunţul BNR despre soarta tezaurului românesc din Rusia
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2022   •   16:00

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a oferit o declaraţie de ultimă oră cu privire la soarta tezaurului pe care România îl are în Rusia de mai bine de un secol şi pe care încearcă, de ani buni, să îl recupereze. În mod cert, actuala conjunctură nu este cea mai favorabilă discuţiilor cu Moscova. 

"E greu de spus că Rusia, care acum atacă un stat independent, este disponibilă pentru noi, astăzi, să discute despre tezaur sau să recunoască soarta sa ori să ne dea informaţii despre el. 

Am fi naivi să credem că îl returnează în această perioadă.", a declarat Dan Suciu. 

El a mai explicat în ce stadiu se află dialogul cu ruşii.

"Avem documente care atestă în mod cert, şi aceste documente sunt acceptate ca valide, întreaga cantitate de aur, bijuterii şi elemente de arhivă care au fost transmise în Rusia în 1917-1918. De atunci au apărut unele elemente care arată că în anii 20 existau aceste comori intacte, dar alte informaţii nu mai avem, decât o recunoaştere din partea membrilor comisiei că documentele puse la dispozitie de către Banca Naţională sunt originale.", a mai spus purtătorul de cuvânt al BNR. 

 

 

×
Subiecte în articol: BNR tezaur moscova
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close