Antena 3 Actualitate Anunțul făcut de Marcel Vela: când intră Poliția Animalelor în acțiune! Actele de cruzime față de animale nu vor mai fi ignorate

Anunțul făcut de Marcel Vela: când intră Poliția Animalelor în acțiune! Actele de cruzime față de animale nu vor mai fi ignorate

de Diana Dragotescu    |    04 Oct 2020   •   15:00
Anunțul făcut de Marcel Vela: când intră Poliția Animalelor în acțiune! Actele de cruzime față de animale nu vor mai fi ignorate
Sursa foto: Facebook/Marcel Vela

De Ziua Internațională a Animalelor, ministrul de Interne Marcel Vela le face cadou iubitorilor de animale din România, Poliția Animalelor, așteptată de ani de zile. În câteva zile această poliție ar putea intra în acțiune, anunță ministrul pe pagina sa de Facebook.

Marius Marinescu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului a vorbit la News Magazine și despre ce vor păți cei care îndeplinesc acte de cruzime asupra animalelor. 

„Astăzi e ziua internațională a animalelor și avem o veste bună. Domnul Marcel Vela ne-a spus că ordonanța Vela privind protecția animalelor a intrat pe linie dreptă, a fost citită în prima ședință de Guvern, pe 1 octombrie, și săptămâna viitoare va fi trecută.

Ne bucurăm că această ordonanță a ținut cont de toate recomandările, inclusiv de registrul criminalilor animalelor. Dorim ca poliția să colaboreze cu ONG-urile de specialitate pentru salvarea animalelor, pentru anchetarea cruzimilor, și pentru educație.

Ne dorim să fie interzisă și vânătoarea, zeci de specii au dispărut din România din această cauză”, a comentat  Marius Marinescu.

Anunțul făcut de Marcel Vela: când intră Poliția Animalelor în acțiune! Actele de cruzime față de animale nu vor mai fi ignorate

Anunțul făcut de Marcel Vela privinf Poliția Animalelor

„Unul dintre testele pe care îl dă fiecare societate vizează, fără doar și poate, și comportamentul față de necuvântătoare.

La acest test, noi ca națiune, am picat în ultimii ani de prea multe ori, în tot ceea ce privește eforturile pe care ar fi trebuit să le facem pentru ocrotirea animalelor.

Am primit unele comentarii în care am fost întrebat dacă am rezolvat alte probleme importante și dacă nu cumva aceasta ar trebui să fie ultima pe listă.

Dragi prieteni,

Eu consider că o societate sănătoasă și trainică nu poate exista fără RESPECT!

Acest respect se distribuie egal către toate zonele societății, dar și către mediul înconjurător.

Respect față de oameni, față de animale, față de natură etc.

Nu putem privi tânjind peste granițe, dar fără să fim dispuși la eforturi.

Împreună umăr lângă umăr, trebuie să luptăm pentru acea Lume cu care să ne mândrim și în care să trăim.

Am promis, am facut!

Joi, acum trei zile, în ședința Guvernului, MAI a supus dezbaterii, în primă lectură, OUG privind înființarea Poliției Animalelor.

OUG are toate avizele de la ministerele de resort, inclusiv pe cel de la Consiliul Economic și Social, iar domnul Prim Ministru a semnat documentele și pentru avizul CSAT, fiind vorba despre schimbarea structurii Ministerului Afacerilor Interne.

Așadar, după următoarea ședință de Guvern și publicarea OUG în Monitorul Oficial, România va avea o altă abordare pentru rezolvarea situațiilor grave, prin înființarea Poliției Animalelor.

Astăzi, de Ziua Internațională a Animalelor, haideți să ne gândim cum ar fi lumea noastră fără aceste suflete curate și singure.

Trebuie ca împreună să ne unim în acest efort de a construi Poliția Animalelor într-o structură parteneră cu dumneavoastră, având toți același scop: Protecție și iubire pentru animale!

Acum, în această zi aniverasară, transmit un gând frumos pentru toate scânteile de iubire și bunătate din ochii fiecărui animal, iar tuturor iubitorilor de animale, mulțumiri și respect pentru ajutorul și implicarea lor!

Singur nu aș fi reușit!”, este mesajul postat de Marcel Vela pe pagina sa de Facebook.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close