Antena 3 CNN Actualitate Anunțul făcut de ministrul Carmen Dan, la bilanțul MAI

Anunțul făcut de ministrul Carmen Dan, la bilanțul MAI

Anunțul făcut de ministrul Carmen Dan, la bilanțul MAI
Sursa foto: Foto: gov.ro
15 Mar 2017   •   11:41

Fenomenul infracţional în 2016 a fost în scădere, pentru al cincilea an consecutiv, a declarat miercuri ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la bilanţul MAI pe anul trecut. 

Potrivit ministrului, în 2016 s-a înregistrat cel mai mic procent al criminalităţii, în scădere cu 7% faţă de anul precedent, iar criminalitatea stradală s-a diminuat cu peste 9%. 

De asemenea, 2016 este al patrulea an consecutiv în care numărul deceselor în urma accidentelor de circulaţie s-a menţinut sub 2.000, a arătat Carmen Dan. 

Ea a menţionat şi o scădere raportată la anii anteriori a cazurilor de violenţă în familie, în timp ce în mediul rural au scăzut cu 14% infracţiunile de furt şi cu 8% cele de tâlhărie. 

În ceea ce priveşte criminalitatea organizată, în 2016 au avut loc cu 26% mai multe acţiuni operative decât în 2015 şi s-a reuşit destructurarea a 200 de grupări infracţionale organizate. 

Totodată, a crescut gradul de recuperare a prejudiciilor, iar măsurile asigurătorii s-au ridicat la suma de aproape patru miliarde de lei. 

În ceea ce priveşte integritatea lucrătorilor MAI, în 2016 s-au înregistrat 189 de situaţii în care funcţionarii ministerului au refuzat mita propusă, iar 95% au trecut testul de integritate.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: MAI bilant carmen dan
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close