Antena 3 Actualitate Anunţul important făcut de ministrul Educaţiei. Mesajul îi vizează pe toţi elevii din România

Anunţul important făcut de ministrul Educaţiei. Mesajul îi vizează pe toţi elevii din România

21 Mai 2013   •   15:06
Anunţul important făcut de ministrul Educaţiei. Mesajul îi vizează pe toţi elevii din România
Sursa foto: Foto: familyllb.com
Profesorii ar putea fi obligaţi ca, începând cu anul şcolar 2013-2014, să raporteze lunar, pe internet, situaţia absenţelor, a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

"Este un lucru grav când un copil nu vine la şcoală. Eram în SUA, am lipsit trei zile pentru că am fost bolnav şi au sunat să mă întrebe de ce lipsesc. Dacă în SUA o facultate sună după student, de ce în România şcoala să nu fie interesată de ce se întâmplă cu elevii. De aceea, voi încerca să avem raportarea lunară a absenţelor, pe fiecare şcoală, pe internet, începând cu anul şcolar 2013-2014", a declarat ministrul Remus Pricopie, citat de Mediafax.

Ministrul a menţionat că şcoala trebuie să acorde importanţă problemei absenţelor şi a dialogului cu părinţii.

"Poate este nevoie să facem educaţia părinţilor pentru controlul riguros al copiilor", este de părere Remus Pricopie.

Potrivit ministrului Pricopie, România are obligaţia să elaboreze un document nou privind abandonul şcolar, altfel nu pot fi accesate fonduri structurale pentru perioada 2014 - 2020.

"Fondurile structurale 2014 - 2020 sunt pentru reducerea abandonului şcolar şi formarea continuă, dar, din păcate, la formarea continuă avem participare la proiecte de numai doi la sută", a declarat Pricopie.

 

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close