Antena 3 Actualitate Apă cu E.coli într-o comună din Dâmboviţa

Apă cu E.coli într-o comună din Dâmboviţa

de S.T.    |    12 Mai 2018   •   09:28
Apă cu E.coli într-o comună din Dâmboviţa
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Apa furnizată prin sistemul public a fost sistată în comuna dâmboviţeană Finta, după ce la analize au fost descoperite neconformităţi privind calitatea apei, inclusiv că era infestată cu E. coli, se arată într-un comunicat al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa.

„Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa sistează livrarea apei către populaţie în comuna Finta începând cu data de 11.05.2018, deoarece în urma efectuării monitorizării suplimentare a calităţii apei, s-au identificat neconformităţi la parametrii indicatori, 'clor rezidual liber', 'clor rezidual liber %' şi parametrii microbiologici‚ 'E. Coli' şi 'Bacterii coliforme' la consumatorii de la care s-au prelevat probe de apă în satele Gheboaia şi Finta Mare”, se arată în comunicat.

CATD informează că va fi igienizat sistemul de alimentare cu apă, iar compania va trimite în Finta cisterne cu apă.

În document se mai arată că se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după reluarea furnizării. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (72 de ore), se recomandă fierberea apei utilizate în scop potabil timp de 10 minute.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close