Antena 3 CNN Actualitate Apă de colonie, vândută ca dezinfectant, descoperită de Protecția Consumatorului

Apă de colonie, vândută ca dezinfectant, descoperită de Protecția Consumatorului

Potrivit şefului CRPC Braşov, Sorin Susanu, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au oprit de la comercializare mai multe flacoane cu apă de colonie vândute drept dezinfectant.

Apă de colonie, vândută ca dezinfectant, descoperită de Protecția Consumatorului
de Laura Dinu    |    16 Feb 2021   •   10:02

”O situație absolut inadmisibilă!

Agenți economici care pun în pericol viata consumatorilor!

Patroni care profita de pandemie pentru a face bani în detrimentul sănătății oamenilor!

Apa de colonie vândută pe post de dezinfectant și menționat explicit (pentru a induce și mai mult în eroare consumatorii) pe eticheta: "anti-COVID19".

Produsele neconforme au fost oprite de la comercializare.

A fost extins controlul în întreaga țară”, a anunțat șeful CRPC Brașov, Sorin Susanu, pe o rețea socială. 

Potrivit unui video postat de Sorin Susanu, se vede clar cum, peste eticheta originală, care indică faptul că flaconul conţine apă de colonie, a fost lipită o alta, potrivit căreia în flacon s-ar afla dezinfectant de mâini, pe bază de alcool 80%, pe care se specifică ”anti COVID-19”. 

O situație absolut inadmisibilă! Agenți economici care pun în pericol viata consumatorilor! Patroni care profita de...

Publicată de Sorin Claudiu Susanu pe Luni, 15 februarie 2021

Luni, 15 februarie, ANPC a dispus tuturor structurilor sale teritoriale un control pe această temă, pentru a se depista toate produsele similare care s-ar putea afla la vânzare pe cuprinsul întregii țări.  

Deja, la nivelul Capitalei, a fost identificată o companie care avea la vânzare produsul ”Kolonya - eau de cologne”, care prezenta o etichetă suplimentară suprapusă, care îl înfățișa publicului drept ”dezinfectant de mâini”.

Fapta constatată de comisarii de la structura bucureșeană a ANPC încalcă prevederile Legii 363/2007 art. 6 alin.1 lit.b, fiind o practică înșelătoare față de consumatori. Astfel, s-a dispus operatorului economic încetarea practicii neloiale, în conformitate cu art. 13 din Legea 363/2007, precum și aplicarea unei amenzi contravenționale în valoare de 10.000 lei. 

ANPC va reveni cu datele finale ale controlului pe această temă, la nivelul întregii țări, și îi asigură încă o dată pe consumatori că supraveghează cu atenție și permanent piața, astfel încât să împiedice orice posibilă încălcare a drepturilor lor, în timpul actului comercial, de către operatorii economici, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: dezinfectant
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close