Antena 3 CNN Actualitate Doi şoferi, lăsați fără permis, deşi nu au consumat alcool, dar au dat peste cap aparatele etilotest

Doi şoferi, lăsați fără permis, deşi nu au consumat alcool, dar au dat peste cap aparatele etilotest

Doi şoferi au rămas fără permisele de conducere, după ce în urma unor controale în trafic aparatul etilotest a indicat consum de băuturi alcoolice. Cei doi bărbaţi au negat consumul de alcool şi au cerut şi un test de sânge, care, culmea, a ieşit negativ.

Doi şoferi, lăsați fără permis, deşi nu au consumat alcool, dar au dat peste cap aparatele etilotest
de Claudia Popovici    |    16 Sep 2020   •   07:30

De vină pentru rezultatele eronate ale alcoolemiei este o substanţă produsă de organism, după consumul anumitor produse.

Un şofer din Timişoara a rămas fară permis după ce a fost surprins în trafic cu o alcoolemie de 0.18mg/l în aerul respirat, chiar dacă acesta nu consumase deloc alcool.

„Am clătit gura, pe marginea drumului, pe acostament, cu un produs de igienă orală, Listerine, albastru, fără să ştiu, fără să să fiu avertizat că are o concentraţie de alcool. Clătind gura, timp de un minut-două, şi la un minut fiind oprit de Poliţie, deci într-un interval de 3-4-5 minute, la testul cu etilotestul mi-a ieşit o alcoolemie de 0,18 la sută, pe care, bineînţeles, am negat-o”, spune Dan Idolu, director de Investiţii la Aeroportul Internaţional Timişoara, potrivit Mediafax.

Un alt bărbat, în vârstă de 45 de ani, a avut în urma testării o alcoolemie de 2,8 mg/l alcool pur in aerul respirat. Şi în acest caz rezultatele analizelor de sânge au fost negative.

Raul Pătraşcu, directorul Spitalului Judeţean Timişoara spune că "de vină pentru rezultatele eronate ale alcoolemiei este cetona, o substanţă produsă în organism de anumite medicamente, alimente sau chiar afecţiuni cronice. Vaporii de cetonă sunt confundaţi de etilotest cu vaporii de alcool."

"Cauzele cele mai obişnuite sunt hipoglicemia, ca în cazul diabetului sau al persoanelor care au o dietă deficitară, fie ca ţin dietă, o dietă bazată pe puţini carbohidraţi, fie că ţin post de exemplu. Alte cauze comune sunt consumul de anumite medicamente, de aspirină de exemplu. Aspirina în exces poate produce aspirină în respiraţie, medicamentele pe bază de sulfaţi cum ar fi cele care se oferă pacientelor care suferă de osteoporoza", explică directorul Spitalului Judeţean Timişoara.

×
Subiecte în articol: alcoolemie şoferi

Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea | Luni-Joi, 21:00

Adrian Năstase: "E nevoie de o dezbatere în Parlament în legătură cu orientarea politicii externe"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close