Antena 3 CNN Actualitate Aparatele electrocasnice din casă pot fi adevărate focare de infecţie

Aparatele electrocasnice din casă pot fi adevărate focare de infecţie

Aparatele electrocasnice din casă pot fi adevărate focare de infecţie
Sursa foto: Foto: bucurestimobila.ro
22 Iun 2011   •   22:29

Aparatele electrocasnice ne pot îmbolnăvi! În interiorul lor se pot dezvolta colonii de bacterii şi microbi extrem de periculose, dacă nu sunt curăţate periodic. Mai mult, microorganismele sunt destul de rezistente la substanţele de curăţat sau la temperaturi ridicate.

Deşi de cele mai multe ori nu ne dăm seama, aşa arată multe dintre aparatele electrocasnice din locuinţele noastre. Fie că este vorba de filtrul de cafea sau prăjitorul de pâine, acestea ar trebui curăţate imediat după utilizare.

De departe cel mai mare pericol pentru sănătate îl reprezintă aparatele de aer condiţionat. Mai exact, filtrele acestor aparate, loc în care se pot dezvolta ciuperci rezistente şi chiar toxice pentru  oameni. Dacă nu sunt curăţate periodic, la fiecare pornire aparatul împrăştie mii de microbi şi bacterii, care pot provoca grave afecţiuni ale plămânilor sau ale aparat ului digestiv.

Firmele de profil au găsit o soluţie pentru această problemă. Chiar şi aşa, prezenţa unor astfel de microorganisme care se dezvoltă în medii de regulă mortale pentru alte forme de viaţă, sugerează faptul că aceste organisme au început un proces de evoluţie care ar putea reprezenta un risc considerabil în viitor.

 


×
Subiecte în articol: infectie microbi aer conditionat toxic
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close