Antena 3 CNN Actualitate Ce apare noaptea pe cer. Adrian Şonka: "Se vor speria toți oamenii. E ca o stea roșie, portocalie"

Ce apare noaptea pe cer. Adrian Şonka: "Se vor speria toți oamenii. E ca o stea roșie, portocalie"

Cei care se uită noaptea pe cer se pot speria, cel puţin în următoarele două luni, atrage atenţia un astronom de la Observatorul Astronomic.

Ce apare noaptea pe cer. Adrian Şonka: "Se vor speria toți oamenii. E ca o stea roșie, portocalie"
Sursa foto: pixabay.com/Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    27 Oct 2022   •   10:00

Este vorba despre două planete foarte strălucitoare care se apropie de Pământ, iar în decembrie se vor vedea pe cer ca o stea roşie, spune Adrian Şonka.

"În fiecare seară pe cer se văd două planete. Una foarte strălucitoare, Jupiter, se vede spre sud pe la ora 22:00 și înspre răsărit la aceeași oră se vede Marte, la fel de strălucitor. 

Şi Marte, chiar pe măsuri ce te uiți la el, se apropie de Pământ și o să fie la cea mai mică depărtare în decembrie, când se va vedea foarte bine pe cer ca o stea roșie, portocalie. 

Se vor speria toți oamenii, dar pot veni la noi la Observatorul Astronomic și le-o arătăm prin telescop. 

Adrian Şonka: "Prin telescop, o să vezi o altă lume, o altă planetă"

Apropierea planetei Marte este un fenomen interesant pentru că se vede rar. Marte se apropie de Pământ cam la doi ani și şase luni și dacă ratezi acum, în decembrie, mai aștepţi doi ani și şase luni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Se vede foarte frumos prin telescopul de la Observatorul Astronomic. Dacă vii la Observator și te uiți prin telescop, o să vezi o altă lume, o altă planetă, nu doar planeta pe care stăm aici, de care ne-am plictisit, în principiu. 

O să vezi la alt glob ceresc, altă planetă. Fiecare planetă are lucrurile ei interesante", a explicat  a spus Adrian Șonka, astronom și muzeograf, în direct la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close